Lust en libido

Seks is een uiting van een fundamentele behoefte van de mens en werkt als een aantrekkingskracht. Seks heeft alles te maken met lust en libido en op zich heel weinig met liefde, ook al worden deze twee -net als seks en relaties- vaak verward. Seks is vaak verbonden met het hebben van een relatie, maar bij een relatie komt meer kijken dan seks alleen. Toch kan een goed begrip van elkaars seksuele behoeften de relatie zeker ten goede komen.

 

venus en mars

De sensuele Venus en de wellustige Mars komen vaak voor op klassieke werken. Dit schilderij is van Botticelli (1445-1510).

Hoe kijk jij tegen seks aan?

In een horoscoop spelen verschillende factoren een rol, de Maan toont de innerlijke emoties die een subtiele invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop je tegen seks aankijkt. Venus en Mars tonen het vermogen tot intimiteit. Het astrologische element beïnvloedt de manier waarop iemand tegenover seks staat, een kruis geeft aan hoe een teken de zaken aanpakt en positieve en negatieve tekens laten zien of de seksuele energie naar binnen of naar buiten stroomt.

Klik op het item waar je meer van wilt weten

  • Maan
  • Venus en Mars
  • Elementen
  • Kruisen
  • Positieve en negatieve tekens

 
Maan in de dierenriemtekens

De stand van de Maan toont de innerlijke emoties die een subtiele invloed kunnen uitoefenen op de manier waarop je tegen seks aankijkt.

maan Ram - egocentrisch, impulsief en spontaan

Stier - sensueel en op veiligheid gericht

Tweelingen - rusteloos, wispelturig en praatgraag

Kreeft - aanhankelijk en humeurig

Leeuw - speels, dramatisch en trots

Maagd - perfectionistisch en idealistisch

Weegschaal - charmant en vredelievend

Schorpioen - gevoelig en intens, maar op zichzelf

Boogschutter - rusteloos en bang om zich te binden

Steenbok - behoedzaam en afstandelijk

Waterman - tweeslachtig, moeite met intense emoties en intimiteit

Vissen - romantisch, fantasierijk en ontwijkend

 

Lees meer over de Maan in de dierenriemtekens

 
Venus en Mars in de dierenriemtekens

venus en marsIn de horoscoop van een man laat Venus zien wat voor soort partner hij aantrekkelijk vindt, m.a.w. hoe zijn ideaalbeeld eruit ziet. In de horoscoop van een vrouw laat Venus zien hoe zij haar vrouwelijkheid tot uitdrukking brengt. In beide horoscopen toont Venus het vermogen tot intimiteit. Bij een vrouw toont Mars tot wie zij zich aangetrokken voelt, of ze van macho's houdt of van zachtaardigheid, van een directe benadering of van subtiele verleiding enz. Bij de man laat Mars zien hoe hij de ander zal benaderen.

Venus in:

Ram - ruw

Stier - genotvol

Tweelingen - flirterig

Kreeft - vrouwelijk

Leeuw - schitterend

Maagd - kuis

Weegschaal - charmant

Schorpioen - verleidelijk

Boogschutter - lichtzinnig

Steenbok - afstandelijk

Waterman - vindingrijk

Vissen - sentimenteel

Mars in:

Ram - onhoudbaar

Stier - bezitterig

Tweelingen - rusteloos

Kreeft - omslachtig

Leeuw - vurig

Maagd - geremd

Weegschaal - gemakzuchtig

Schorpioen - meesterlijk

Boogschutter - onstuitbaar

Steenbok - vasthoudend

Waterman - tegenstrijdig

Vissen - flexibel

 

Lees meer over Venus in de dierenriemtekens

Lees meer over Mars in de dierenriemtekens

 
Elementen

elementenOok het astrologische element beïnvloedt de manier waarop iemand tegenover seks staat. Voor aardetekens is een orgasme een fysieke aangelegenheid, voor vuurtekens een uitwisseling van energie, watertekens hebben een emotionele ervaring en voor luchttekens is het een gespreksonderwerp.

vuurVuur wil doen

Ram, Leeuw, Boogschutter

Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven. Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden. Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.

aarde Aarde wil ervaren

Stier, Maagd, Steenbok

Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde is behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding. Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.

water Water wil voelen

Kreeft, Schorpioen, Vissen

Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen. Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

lucht Lucht wil praten

Tweelingen, Weegschaal, Waterman

Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen. De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.

De wederzijdse invloed van elementen


vuur

aarde

water

lucht

+ Water dempt de hitte van vuur of prikkelt het tot het stoomt.

+ Aarde dooft het vuur of laat het lang en langzaam branden.

+ Lucht wakkert het vuur aan maar is snel uitgebrand.

+ Aarde zuigt de lucht weg en laat weinig ruimte voor hartstocht.

+ Aarde en water remmen elkaar maar kunnen intense emoties ervaren.

+ Water en lucht creëren nevels die ware gevoelens kunnen verdoezelen.

+ Water en water kunnen hun lustgevoelens laten verdrinken.

+ Lucht en lucht kunnen zoveel praten dat ze niet aan seks toekomen.

+ Vuur en vuur is ware hartstocht.

+ Aarde en aarde komen moeizaam op gang maar blijven lang trouw.

 

Lees meer over de elementen

 
Kruisen

De 12 tekens worden onderverdeeld in 3 kruisen: hoofd, vast en veranderlijk. Een kruis geeft aan hoe een teken de zaken aanpakt. De karakteristiek van een kruis kan de werking van een element afzwakken.

Hoofdtekens

Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok

Hoofdtekens zijn heel actief en extravert. Ze zijn ondernemend, overheersend en houden van een uitdaging.

Vaste tekens

Stier, Leeuw, Schorpioen, Waterman

Vaste tekens zijn de minst actieve tekens. Ze houden niet van veranderingen, maar prefereren routine en regelmaat. Ze maken af waarmee ze begonnen zijn en zijn volhardend en loyaal.

Veranderlijke tekens

Tweelingen, Maagd, Boogschutter, Vissen

Veranderlijke tekens zijn flexibel, veelzijdig en houden van afwisseling. Ze hebben moeite met sleur.

 

 
Positieve en negatieve tekens

Bij de positieve, mannelijke tekens stroomt de seksuele energie naar buiten en bij de negatieve, vrouwelijke tekens stroomt zij naar binnen.

Positieve tekens

Ram, Tweelingen, Leeuw, Weegschaal, Boogschutter, Waterman

De positieve tekens ondernemen actie en raken sneller opgewonden. Tekens die in de dierenriem tegenover elkaar staan trekken elkaar vaak aan en kunnen veel van elkaar leren. Ram bijvoorbeeld is van nature nogal "ik" gericht en het oppositieteken Weegschaal is "wij" gericht. De tekens die van vrijheid houden (Ram, Tweelingen, Boogschutter en Waterman) hebben moeite om zich te binden en zijn geneigd zich van de ene in de andere relatie te storten.

Negatieve tekens

Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen, Steenbok, Vissen

De negatieve tekens zijn afwachtend, maar achter de kalme buitenkant van deze vrouwelijke tekens kan een sterke seksuele behoefte schuilen. Voor negatieve tekens is het voorspel erg belangrijk en de trouwe tekens (Stier, Kreeft, Leeuw, Steenbok en Schorpioen) zullen veel investeren in een duurzame relatie.

 

Lees je persoonlijke erotische horoscoop

 


ReizenReizen

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Leer gitaar spelen in 22 lessen

Soul RetrevalHoe zou je het vinden als jij nu eens echt gitaar kunt spelen? Volg de lessen op je smartphone, tablet, computer of laptop. Het kan allemaal!

Lees meer...


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Niet goed geld terug.

Lees meer


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...