Zo boven, zo beneden

Astrologie is een heel oude methode om met behulp van planeetstanden menselijke eigenschappen te bepalen. Het werd al beoefend en bestudeerd ten tijde van het oude Babylon (het huidige Irak).

In het Europa van voor de komst van het christendom was astrologie een wezenlijk onderdeel van verschillende mysterie godsdiensten, men ging uit van "Zo boven, zo beneden". Er was ook geen onderscheid tussen astrologie en astronomie, die splitsing is pas na de middeleeuwen gekomen.Astrologie vandaag de dag is geen geloof en geen wetenschap, althans, geen erkende. Voor mij persoonlijk is het vooral een symbolentaal, en als je gevoel hebt voor symbolen kun je leren hoe je er mee om kunt gaan om het te duiden.De week- en maandhoroscoop

In bijna elke krant of tijdschrift kun je je horoscoop voor de komende week of maand lezen, en alhoewel bijna niemand 'er in gelooft' leest bijna iedereen toch regelmatig zo'n horoscoop. In de week en maandvoorspellingen wordt uitgegaan van bepaalde planeetstanden in een bepaalde periode die zo algemeen mogelijk is. Maar in je persoonlijke horoscoop spelen altijd meer factoren een rol, specifieke persoonlijke factoren, en dat is iets wat in die algemene prognoses niet meegenomen kan worden. Ook op deze site kun je online prognosehoroscopen bekijken. En alhoewel je soms frappante dingen kunt lezen en het ook zeker niet allemaal flauwekul is, is zo'n horoscoop in wezen toch een beetje slap aftreksel van wat astrologie werkelijk allemaal te bieden heeft.Een persoonlijke horoscoop

Een persoonlijke horoscoop, dus een horoscoop die alleen maar van toepassing is op jou, kan je wat vertellen over je onzekerheden, je kwetsbare plekken. Over je (latente) talenten, je mogelijkheden enz enz. Een horoscooptekening is als het ware een kaart van ons innerlijk leven, een innerlijke spiegel.

Laat een uitgebreide geboortehoroscoop maken

CatharinaWeb en astrologie

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het wezen van de astrologie zelf, die weleens willen weten hoe dit nou 'allemaal in elkaar zit', heb ik gepoogd op deze website een inleiding te bieden. Om hier iets te vertellen van hoe een horoscooptekening in elkaar zit, om de basisbeginselen van het duiden aan te bieden.Zelf je horoscoop duiden

In het menu onder "Astrologie leren" onder het kopje "Horoscoop duiden" krijg je stap voor stap de informatie aangeboden die van belang is om een idee te krijgen hoe een horoscooptekening wordt geduid.

Astrologie leren is vooral 'astrologie doen'

Dat het op CatharinaWeb niet technisch wordt en er geen berekeningen uit de doeken worden gedaan is een bewuste keuze.

Er zijn zoveel goede astrologie programma's die het werk van het zelf tekenen overbodig maken, en ik denk ook dat wanneer je dàt wilt weten je het doel van CatharinaWeb al voorbij bent. Dan wordt het tijd voor het aanschaffen van goede boeken die dieper op deze fascinerende materie ingaan en/of voor het volgen van een opleiding. 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten

Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...