Wat is astrologie?

wat-is-astrologieAstrologie is een heel oude methode om met behulp van planeetstanden menselijke eigenschappen te bepalen. Het werd al beoefend en bestudeerd ten tijde van het oude Babylon (het huidige Irak). Men ging uit van "zo boven, zo beneden".

Lees meer over astrologie


Zon, Maan en planeten

planetenDe Zon staat voor wat centraal voor ons staat: onze identiteit. Daarnaast representeert de Zon onze creatieve drang en onze behoefte om zichtbaar te zijn. De Maan symboliseert onze emoties en behoefte aan zekerheid.

Lees meer over Zon, Maan en planetenDe ascendant

ascendantDe ascendant wordt bepaald door het tijdstip van de geboorte en de geboorteplaats. Het is het dierenriemteken dat op het moment van geboorte aan de oostelijke horizon opkomt. Het teken op de ascendant vertegenwoordigt de wijze waarop we met onze omgeving omgaan, onze basishouding.

Lees meer over de ascendant


Horoscoop duiden

horoscoop-duidenJe eigen horoscooptekening leren duiden? Je leest het hier allemaal stap voor stap!

Wanneer je niet in het bezit bent van een eigen horoscooptekening kun je hier gratis online je horoscooptekening laten maken. Je kunt ook een leeg horoscoopformulier downloaden als je 'm zelf wilt intekenen.

Lees meer over horoscoopduidingPlaneetpatronen

patronenPlaneten kunnen over de hele horoscoopcirkel verspreid of in kleine groepjes bij elkaar staan. Ze kunnen zich allemaal binnen één helft van de horoscoop bevinden of, sterker nog, binnen een kwart van de cirkel vallen terwijl de rest leeg is, etc. Hier worden hemisferen, kwadranten & planeetpatronen toegelicht.

Lees meer over planeetpatronenDe elementen

elementenEr zijn vier elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water. Deze komen overeen met respectievelijk het intuïtief-, gewaarwording-, denk- en voeltype. Ieder element vertegenwoordigt een groep eigenschappen die uiting geven aan dat element. In onze horoscoop is meestal één element dat het sterkst bezet is.

Lees meer over elementenGelukspunt

gelukspuntHet gelukspunt, ook wel Pars Fortuna genoemd, is een wiskundig punt in de horoscooptekening. Het is een Arabisch punt, ooit bedacht (of ontdekt) door de Moren. Het punt geeft aan op welk levensgebied iemand zijn of haar geluk kan vinden.

Lees meer over het gelukspunt


Cheiron

cheironDe positie van Cheiron in de horoscoop illustreert de dingen die we heel goed voor anderen kunnen doen, maar niet zo makkelijk voor onszelf. Het gaat om onze blinde vlek, kwaliteiten die anderen heel duidelijk in ons zien, maar die we zelf niet zien.

Lees meer over Cheiron


Bereken sterrenbeeld en geboortedag

Vul je geboorte data in, als je niet weet hoe laat je bent geboren, kies dan 12:00u.


 

 

Jouw sterrenbeeld is ...

 

Lees meer over sterrenbeelden


De aspecten

aspectenAspecten zijn de hoeken die de verschillende facetten van de horoscoop met elkaar maken. Ze geven energie-patronen aan en ze laten ons onze ontwikkelingsmogelijkheden zien.

Lees meer over de aspectenDe horoscoophoeken

horoscoophoekenIn een horoscoop tekening zijn 4 hoeken: de ascendant, de descendant, het MC en het IC. Deze 4 hoeken zijn heel belangrijk bij de interpretatie van een horoscoop.

Lees meer over de horoscoophoekenDe horoscoophuizen

horoscoophuizenEen horoscoop tekening wordt verdeeld in 12 huizen. Elk huis heeft een speciale betekenis. Het eerste huis houdt verband met de projectie van het eigen karakter in de buitenwereld.

Lees meer over de horoscoophuizenAstrologie en karma

karmaDe maansknopen, ook wel drakekop en drakestaart genoemd, hebben te maken met de invloed van karma in onze horoscooptekening. De Drakekop geeft aan wat de gunstigste richting voor persoonlijke en spirituele groei is.

Lees meer over astrologie en karmaZwarte maan of Lilith

zwarte-maanDe stand van de Zwarte Maan (Lilith) laat zien hoe je reageert als je je in het nauw gedreven voelt en helemaal alleen. De Zwarte Maan is geen planeet maar net zoals de Maansknopen een astronomische punt in de Zon- en Maanbaan.

Lees meer over de Zwarte MaanAstrologie en seks

astrologie-seksSeks is vaak verbonden met het hebben van een relatie, maar bij een relatie komt meer kijken dan seks alleen. Toch kan een goed begrip van elkaars seksuele behoeften de relatie zeker ten goede komen.

Lees meer over astrologie en seks

 

 Volg ons op Facebook

Je kunt hier ook terecht als je zoekt naar ant­woorden, naar zelf­kennis of hulp door een betrouw­bare astro­loog, tarotist, helder­ziende, parag­nost, thera­peut of een andere spiri­tuele en para­normale advi­seur.

Ga naar de consulenten

Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Leer gitaar spelen in 22 lessen

Soul RetrevalHoe zou je het vinden als jij nu eens echt gitaar kunt spelen? Volg de lessen op je smartphone, tablet, computer of laptop. Het kan allemaal!

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...