Archeon Tarot, Queen PentaclesGoede en slechte kaarten

Voor het duiden van de kaarten zou je vooral op je eigen beleving en intuïtie af moeten gaan. Goede of slechte kaarten bestaan niet, geen enkele kaart is op zichzelf slecht of goed. Bekers vijf bijvoorbeeld (een kaart van de Kleine Arcana) betekent echt niet altijd teleurstelling. En De Ster (XVII Grote Arcana) is niet alleen maar 'een goede kaart'.

Er zijn geen eenduidige duidingsbegrippen te geven, je moet een kaart altijd bekijken in de context van je vragen en natuurlijk ook in de context van een hele legging. Datgene wat 'het toeval' ons brengt, zou een aanzetting moeten zijn tot een productieve zelfbezinning.

Archeon Tarot, DeathPersoonlijke symbolen

Tarotkaarten bevatten slechts beelden, en beelden en symbolen bevatten altijd een persoonlijke en een aan de situatie gebonden component. De Dood (XIII grote Arcana) bijvoorbeeld, jaagt veel mensen angst aan, maar voor mij persoonlijk is het wel een mooie kaart. Het laat me zien dat de tijd rijp is om ergens afscheid van te nemen om zo weer ruimte te maken voor iets nieuws. De Dood zie ik dus als een symbool om iets af te handelen of los te laten.

Archeon Tarot, High PriestessJouw eigen ervaringen

Ik denk dat het belangrijk is de tijd te nemen om een kaart op je in te laten werken, en daarbij kun je best gebruik maken van alle duidingen en interpretaties die anderen al op papier (of op internet) hebben gezet, maar vergeet niet dat het toch altijd gaat om jouw waarneming, jouw ervaring.

Elke kaart spreekt voor zichzelf en bij iedere nieuwe beschouwing kan dat op een andere wijze zijn. Sta open voor de boodschap, ontspan je, en concentreer je op je vraagstelling.

Archeon Tarot, MagicianStel vragen

Vraag jezelf af waar de kaart je aan doet denken, aan welke gebeurtenissen en voorstellingen herinneren ze jou? Welke ervaringen heb je eerder met deze kaart gehad? Welke belevenissen verbindt je met de afzonderlijke op de kaart weergegeven symbolen?

Met welke figuur identificeer je jezelf? Vanuit welk perspectief kijk je naar de afbeelding? Welke boodschap zie je zelf in de kaart? Kun je deze boodschap plaatsen in een groter verband? De spontane, persoonlijke interpretatie kan gezichtspunten opleveren die op een heel ander niveau liggen dan wat ik hier schrijf, of anderen ergens anders vertellen. En dat is maar goed ook!

 

De afbeeldingen op deze pagina komen uit de Archeon Tarot van Timothy Lantz.
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer...