N - R

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

De Nalatenschap van het Tarot der Goden is een Nederlandstalige uitgave van de Legacy of the Divine Tarot werd in 2013 uitgebracht door uitgeverij Koppenhol. Het is gemaakt door Ciro Marchetti en gebaseerd op de Rider-Waite Tarot. Het is een buitengewoon deck, rijk en vol magie, en het neemt je mee tot in het hart van je fantasie.

Je kunt deze eeuwenoude erfenis gebruiken om dingen te ontdekken als leidraad voor je eigen leven. De bijbehorende handleiding, De Poort tot de Tarot der Goden, bevat de interpretatie van de maker over het belang van elke afzonderlijke kaart, en tevens het perspectief en de interpretaties van meerdere experts in de wereld van tarot, waaronder Ruth Ann en Wald Amberstone, James Ricklef en Leisa ReFalo.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

Misschien dat de Napo Tarot in eerste instantie een wat amateuristische indruk maakt, maar wanneer je de moeite neemt om wat beter te kijken zie je dat het toch heel weldoordacht is uitgevoerd. Het deck van 78 kaarten is gemaakt door Betty Lopez & Napo en werd uitgegeven door US Games.

De afbeeldingen zijn gemaakt met waterverf en het kleurgebruik is -vind ik- erg mooi. Ze zijn gebaseerd op het Rider-Waite deck, maar de uitvoering is totaal anders. De naam van de kaart wordt in 2 talen aangegeven, bovenaan in het Engels en onderaan in het Spaans.

De grote Arcana heeft in de afbeeldingen een astrologisch symbool. De artiest (Napo) heeft zich laten inspireren door de Argentijnse mythes en cultuur en dat kun je duidelijk zien aan de mix van Aboriginal en Europese figuren. Iedereen die goed bekend is met de Thoth of Waite tarot zou zonder al te veel moeite met dit deck de kaart moeten kunnen leggen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De National Geographic Tarot werd oorspronkelijk gemaakt als extraatje bij het tijdschrift. Het deck is in China uitgegeven, de maker(s) onbekend. De afbeeldingen zijn fotografish en volgen de tarot symboliek.

Klik voor een afbeelding

De Native American Tarot is ontworpen door Magda Gonzalez en geïllustreerd door haar echtgenoot J.A. Gonzales, het stamt uit 1982 en werd uitgegeven door US Games.

De afbeeldingen zijn gebaseerd op de Native American folklore, en de kaarten zijn redelijk makkelijk te lezen. Wanneer je eenmaal aan dit deck gewend bent is het niet moeilijk om de symbolen en afbeeldingen te plaatsen. Zwaarden (Swords) heten hier Blades, Bekers (Cups) Vessels, Staven (Wands) Pipes en Pentakels (Pentacles) worden Shields genoemd.

Er is nog een Native American Tarot, maar die is gemaakt door Laura Tuan en Sergio Tisselli.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Native American Tarot is geïnspireerd door sjamanisme, spiritualiteit en verbinding met moeder aarde. Het deck heeft 80 kaarten en is gemaakt door Laura Tuan en Sergio Tisselli (van de Vikings Tarot). Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo.

Extra kaarten zijn Mother Earth en Father Sky. De titels worden in 6 talen weergegeven, waaronder Nederlands. De afbeeldingen zijn mooi, maar niet te herleiden tot een standaard deck. Een verzamelaars object.

Er is nog een Native American Tarot, maar die is gemaakt door man en vrouw Gonzalez.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Navigators of the Mystic SEA Tarot is in 1997 gepubliceerd door US Games. Dit deck van Julia Turk is in verschillende opzichten anders dan de meeste tarot spelen. Als eerste de gebruikte kunstvorm: alle afbeeldingen hebben iets uit een droom over zich. Mensen en dingen vliegen door de ruimte, en de achtergronden bezitten iets mystieks en hebben soms een futoristisch uiterlijk. De figuren op de afbeeldingen zijn vaak naakt en niet als man of vrouw te herkennen, ook hebben ze soms een grijze, blauwe of paarsige huidskleur. Het gehele deck maakt een beetje de indruk van 'een andere wereld' te zijn.

Het instructieboekje deelt hierover mee: "The Navigators Tarot of the Mystic Sea is based on the traditional Golden Dawn Foundation of the Hermetic Cabala (*). Although the Tarot is known primarily as a divinatory tool, giving knowledge of current situations on different planes of being, the Navigators Tarot is especially created for use as a teaching and meditative path in the search for self-knowledge."

Ook zijn sommige namen van de grote Arcana gewijzigd:
The magican = The Magian
The High Priestess = Arch Priestess
Justice = Destiny
The Hanged Man = Suspension
Temperance = Art
Judgment = The Aeon

De kleine Arcana bestaat uit Swords, Wands, Cups en Pentacles en ook de hofkaarten hebben een traditionele naamgeving. Elke kaart heeft een sleutelwoord bovenaan, sommige sleutelwoorden komen overeen met de traditionele interpretatie maar anderen niet.

(*) Meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

De Necronomicon Tarot is, zoals je door de naam al kunt verwachten, een 'dark deck' met 78 kaarten, uitgebracht door Llewellyn in 2007. Het is gemaakt door Donald Tyson & Anne Stokes met computer gegenereerde afbeeldingen.Dit deck is bedoeld als een eerbetoon voor de occulte schrijver HP Lovecraft. Het is dan ook een thema deck waarbij de Grote Arcana kaarten andere namen hebben gekregen, een object voor verzamelaars.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Nefertari, de bruid van Ramses, symboliseerde het Licht van Egypte. Zij was een raadselachtige koningin wier schoonheid, innerlijke kracht en liefde zeer werden gewaardeerd. Haar ondoorgrondelijke karakter inspireert tot op de dag van vandaag vele wetenschappers en leerlingen der esoterie.

Nefertari's Tarot, gedrukt in schitterende originele kleuren en met goudopdruk, is een der meest inspirerende spelen ooit geproduceerd. Het is in feite een re-make van de Tarots of the Sphinx. Dit deck heeft een luxe uitstraling met metallic accenten en is gemaakt door Silvana Alasia. Nefertari's Tarot is uitgebracht door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Neuzeit Tarot is gepubliceerd in 1982 door AGM Müller, en heeft namen in drie talen: Duits, Engels en Frans en wordt ook wel de 'New age-Tarot' genoemd. De gezichten zijn soms erg grappig en soms zijn de kaarten ook niet meer dan dat.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De New Century Tarot bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door de Duitse kunstenaar Rolf Eichelmann die 10 jaar aan dit deck heeft gewerkt. Het deck werd uitgegeven in 2003 door US Games. Het is gebaseerd op de standaard RW opzet en de kaarten hebben ook de gebruikelijke titels. Toch is het geen aan te raden beginners deck.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De New Golden Dawn Ritual Tarot (of de Golden Dawn Magical Tarot) is gemaakt door Chic Cicero & Sandra Cicero en claimt dat het "fulfills the traditional symbolic and ritual requirements of the Golden Dawn System of Magick". Het deck is uitgebracht door Llewellyn in 2001.

Het kleurgebruik is helder en de afbeeldingen zijn op een tamelijk primitieve wijze weergegeven. De grote Arcana bestaat uit 23 kaarten, er is een extra Temperance kaart toegevoegd die mogelijk noodzakelijk is voor bepaalde rituelen maar niet voor het leggen van de kaarten. Op de kaarten vind je astrologische symbolen. Dit deck heeft veel weg van Wang's Golden Dawn Tarot.

Het instructieboekje stelt niet zoveel voor, enkel korte interpretaties. Geen toelichting over de gebruikte symboliek en slechts één voorbeeld van een kaartlegging. Meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De New Mythic Tarot bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Liz Greene (die ook vele astrologische boeken op haar naam heeft staan) & Giovanni Caselli. Het werd in 2009 gepubliceerd door Rider & Co en is in feite een remake van de Mythic Tarot, een populair deck gebaseerd op de Griekse mythologie. De originele illustraties van de Mythic tarot die waren gemaakt door Tricia Newell, zijn in dit deck opnieuw gemaakt door Giovanni Caselli.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De New Orleans Voodoo Tarot heeft 78 kaarten met zeer krachtige afbeeldingen in de voodoo traditie, te weten Santeria, Petro, Congo en Rada. Het deck is gemaakt door Louis Martinez en werd uitgebracht in 1992 door Harper San Francisco. De grote Arcana kaarten laten historische voodoo figuren zien.

De grote Arcana kaarten hebben de volgende titels:
0 World Egg (The Fool)
I Dr. John (The Magician)
II Marie Laveau (The High Priestess)
III Ayizan (The Empress)
IV Loco (The Emperor)
V Master of the Head (The Hierophant)
VI Marassa (The Lovers)
VII Dance (The Chariot)
VIII Possession (Strength)
IX Couchî (The Hermit)
X The Market (The Wheel of Fortune)
XI Secret Societies (Justice)
XII Zombi (The Hanged Man)
XIII Les Morts (Death)
XIV Ti Bon Ange (Temperance)
XV Courir Le Mardi Gras (The Devil)
XVI Deluge (The Tower)
XVII Z'oile (The Star)
XVIII Magick Mirror (Moon)
XIX Gros Bon Ange (The Sun)
XX Ancestors (Judgment)
XXI Carnival (The World)

En er is ook een wild card: Les Barons.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De New Palladini Tarot is het tweede deck wat ontworpen en uitgevoerd is door David Palladini, het werd uitgegeven in 1996 door US Games. Zijn eerste deck was de Aquarian Tarot, een opdracht uit zijn jonge jaren.

Tussen beide decks zit 25 jaar en Palladini zei bij de 2e dat hij nu veel meer kennis had verkregen over de dingen die zich buiten de tastbare werkelijkheid bevinden. Zijn opzet bij de New Palladini Tarot was een deck te ontwerpen wat krachtig en mooi zou zijn, antiek en modern tegelijk.

De afbeeldingen zijn uitgevoerd in potlood en inkt en oorspronkelijk gemaakt op vodjes papier. Om het deck een universele uitstraling te geven heeft Palladini vele rassen, culturen en symbolen verweven.

Dit deck is ook verkrijgbaar met het boek 'Reading Tarot Cards: A Guide to the New Palladini tarot' van Susan Hansson.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Nicoletta Ceccoli Tarot bestaat uit 78 etherische, dromerige kaarten. Het is gemaakt door de Italiaanse kunstenaar met dezelfde naam. Haar tarotwereld is soms een beetje spookachtig, een beetje melancholisch, een plaats met poppenhuizen en kinderlijke verhalenboeken waarin alleen de verbeeldingskracht van toepassing is.

Het deck is in 2014 uitgegeven door Lo Scarabeo en is niet zo geschikt voor de beginnende tarotlezer.

Klik voor een afbeelding

Koop dit deck

De Norse Tarot, gepubliceerd in 1989 door US Games, is van Clive Barrett, degene die ook de Ancient Egyptian Tarot op zijn naam heeft staan.

Dit deck volgt het traditionele Rider-Waite deck, maar op de afbeeldingen zijn verschillende Noorse Goden en Godinnen te zien. Bijvoorbeeld The Fool is Balder, de god van de zon, zuiverheid en onschuld. The Magican is weergegeven als Odin en de High Priestess als Frigga. De traditionele naamgeving is niet gewijzigd.

Het is mooi uitgevoerd met een helder kleurgebruik. Elke kaart heeft een centrale gebeurtenis omgeven door een ingewikkeld bewerkte border. Verschillende van de kleine Arcana kaarten zijn duidelijk herkenbaar als een heruitgave van het werk van Pamela Colman Smith, maar dan gesetteld in een Viking-omgeving.

Bij dit deck ontvang je een boek waarin -behalve interpretaties- ook achtergrondinformatie wordt verstrekt over de Noorse mythologie.

Klik voor een afbeelding

Het thema van de Old English Tarot, gepubliceerd door US Games, is het Engeland van de Middeleeuwen. De kunstenares Maggie Kneen heeft zich laten inspireren door de 'Luttrell Psalter', een manuscript uit de 14e eeuw van de rijke landeigenaar Geoffrey Luttrell. Sommige afbeeldingen tonen dagelijkse gebeurtenissen in en rond boerderijen en dorpen uit die tijd, en de personages gaan Middeleeuws gekleed. De kleuren zijn enigszins gedempt en bij de grote Arcana zie je in de achtergrond een spiraalvormig motief terugkeren.

Wat de grote Arcana en de hofkaarten betreft zijn de afbeeldingen min of meer traditioneel gebleven, voor de kleine Arcana ligt dat wat anders. Bij de Cups zie je mensen die een muziekinstrument bespelen, bij Swords zijn de figuren krijgshaftig in vele opzichten en situaties, en zowel de Wands als de Coins tonen het boerenleven.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Griekse mythologie weergegeven in belangrijke plaatsen en personen: goden en de af te leggen 'reis van de held' wijzen de vraagsteller de weg naar duidelijke antwoorden op allerlei levensvragen. De Olympus Tarot, gemaakt door Luca Raimondo & Manfredi Toraldo en uitgebracht door Lo Scarabeo in 2002, is een collectors item.

De namen van de Grote Arcana:
The Fool - Pan
The Magician - Zeus
The High Priestess - Hera
The Empress - Aphrodite
The Emperor - Ares|
The Hierophant - Cronus
The Lovers - Eros
The Chariot - Hermes
Justice - Athena
The Hermit - Poseidon
The Wheel - The Moires
Strength - Hephaestus
The Hanged Man - Dionysus
Death - Hades and Persephone
Temperance - Demeter
The Devil - Hecate
The Tower - Hestia
The Stars - Hebe
The Moon - Artemis
The Sun - Apollo
The Judgement - Phobos, Deimos and Harmonia
The World - Uranus

Klik voor een afbeelding

De One World Tarot is een modern digitaal ontworpen deck gemaakt door Crystal Love & Michael Hobbs en gepubliceerd in 2002 door AGM Müller.

De nadruk bij dit deck ligt op de astrologische aspecten van de tarot, maar het heeft ook elementen van numerologie, kleurenleer en andere esoterische symbolen in zich. Het is een 'moeilijk' deck om leggingen mee te doen en zeker niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

De Oracle of Visions is, zoals de naam al suggereert, geen tarot deck. Het is een orakel deck bestaande uit 52 kaarten van de hand van kunstenaar Ciro Marchetti die ook de Gilded Tarot, de Tarot of Dreams en de Legacy of the Divine Tarot heeft gemaakt.

Omdat ik zelf nogal een fan ben van zijn werk heb ik dit orakel toch maar toegevoegd bij onze verzameling tarot decks. Het is gepubliceerd in 2014 door U.S. Games en er zit een boek bij.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Original Rider Waite Tarot is gedrukt met de oorspronkelijke(*) drukvormen van de Rider-Waite tarot. Sinds 1910, toen dit deck voor het eerst werd uitgegeven, is de Rider-Waite tarot ontelbare malen opnieuw op de markt gebracht. De 'Original' is dus een herdruk van het origineel. Zie bij de Rider-Waite Tarot voor meer details.

(*) Tijdens bombardementen in WO II zijn de originelen verloren gegaan, de nieuw gemaakte 'originele' drukvormen zijn gemaakt met behulp van de oorspronkelijke uitgave.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Osho-Zen Tarot is beduidend anders dan het doorsnee tarotspel. Het is gebaseerd op boeddhistische ideeën en gemaakt door Ma Deva Padma. Het werd geproduceerd door de Osho International Foundation en voor het eerst uitgegeven in 1994 door St. Martin's Press.

Osho International Foundation is een organisatie in India die de leringen van Zenmeester Osho naar buiten brengt. De gebruikte techniek is airbrush, en het resultaat is naar mijn idee van een hoge kwaliteit en tevens zeer verrassend te noemen. Qua opzet is het een traditioneel tarot deck, er zijn 78 kaarten: 22 grote en 56 kleine Arcana kaarten. De grote Arcana is -op The Fool en The Lovers na- geheel hernoemd. Sommige afbeeldingen verwijzen toch nog wel naar de traditionele tarotkaarten, maar andere zoals bijvoorbeeld kaart 5, No-Thingness (Hierophant), is een complete zwarte kaart zonder verdere afbeelding geworden.

De kleine Arcana bestaat uit Fire (Wands), Water (Cups), Clouds (Swords) and Rainbows (Pentacles). De hofkaarten zijn King, Queen, Knight en Page.

Onderaan elke kaart vind je een ruitvorm, Water ruiten zijn blauw, die van Fire rood, Clouds grijs en de ruiten van Rainbows hebben een regenboogkleurtje gekregen. De grote Arcana heeft paarskleurige ruiten. In datzelfde ruitje vind je het nummer van de kaart: Romeinse nummering voor de grote en 'gewone' voor de kleine Arcana. De kleuren van de ruiten spelen in dit deck dus een bijzondere rol.

De afbeeldingen op de kaarten van de kleine Arcana zijn compleet anders dan de Rider-Waite, je ziet bijvoorbeeld 2 bomen welke staan voor de 2 van Water en deze kaart heeft de naam Friendliness gekregen. De 3e kaart van deze serie laat 3 dansende vrouwen in de regen zien en is getiteld Celebration etc.

Naar mijn mening is dit een bijzonder deck, maar ik heb toch wel wat bezwaren. De Clouds (Zwaarden) bestaan in de Zen Tarot bijna allemaal uit tamelijk negatieve afbeeldingen. Voorbeeld: bij de Rider-Waite Tarot staat Zwaarden 7 voor een aantal verschillende betekenissen, zowel positief als negatief: list, heimelijkheid, sluwheid, bedrog, maar ook moed, diplomatie, tact, zelfvertrouwen etc. In dit deck staat op Clouds 7 een sjofel uitziende politicus afgebeeld met een grote grijns op zijn gezicht terwijl een slang een onschuldig uitziend masker omhoog houdt. Ik denk dat een afbeelding als deze de interpretatiemogelijkheden van de tarotlezer teveel beperkt. Misschien mag de bewuste geest binnen de Osho gemeenschap geen al te grote plaats innemen, ik weet het niet precies, maar het is wel iets wat me in dit deck tegenstaat, ondanks de bijzondere uitvoering.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Otherworld Tarot is een deck met 78 kaarten, gemaakt door Alison Williams & Sarah Nowell en het is gepubliceerd door Schiffer Books in 2010.

Het deck is gebaseerd op de Rider-Waite tarot, maar de afbeeldingen op de grote Arcana kaarten zijn wat versimpeld. De kleine Arcana kaarten trouwens ook, slechts 1 of 2 extra afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De krachtige afbeeldingen van de Pagan Tarot verbeelden het rituele leven van de moderne heks. Deze blik in de wereld van moderne hekserij, Wicca en neopaganisme biedt ons de mogelijk om deze traditie van heel dichtbij te leren kennen. Het deck is ontworpen door Gina Pace en geillustreerd door Luca Raimondo en Cristiano Spadoni en werd uitgebracht door Lo Scarabeo in 2005.

In plaats van page, ridder, koningin en koning heten de hofkaarten hier Elemental, de Novice, de Initiate en de Elder.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Pagan Tarot (Tarot 2000) is een pagan deck voor het nieuwe millennium wat in 2000 werd gepubliceerd in Cornwall, Engeland.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Robin Payne & Rosemary Lewsey. De illustraties zijn handgeschilderd en sommige grote Arcana kaarten hebben andere namen gekregen:
1) The Juggler - Magician
2) Juno - High Priestess
5) Jupiter - Heirophant
11) Fortitude - Strength
20) The Angel - Judgement

Klik voor een afbeelding

De Paulina Tarot is gemaakt door Paulina Cassidy. Zij heeft een magische wereld gecreëerd op alle 78 kaarten van dit deck. Het is een traditioneel deck en de afbeeldingen zijn zeer gedetailleerd geaquarelleerd.

Het deck is gepubliceerd in 2009 door US Games en is ook geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Pearls of Wisdom Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door Caeli Fullbrite & Roxi Sim. Het deck werd voor het eerst gepubliceerd in 2007 (met witte randen ipv de donkere die je hier ziet) door 7th House.

Roxi Sim noemt het zelf "a 'painted journey' through the tarot, that allows the reader to find their own pearls of wisdom in the images".

De kaarten zijn zeer kleurrijk en vol met details en symboliek. Het volgt de RW standaard en is ook geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

De Phantasmagoric Theater Tarot is een deck met 78 kaarten gemaakt door Graham Cameron. Het is een maf, gek surrealistisch deck, uitgegeven door US Games en gebaseerd op de traditionele Rider-Waite, maar de interpretaties van de kaarten in het bijgeleverde boekje komen niet altijd overeen.

Klik voor een afbeelding

De Phoenix Tarot (ook bekend als Paola Angelotti's Tarot) is in eigen beheer uitgebracht in 2003. Het is een Italiaans deck gemaakt door Paola Angelotti. Het heeft 78 kaarten met illustraties geïnspireerd door Aleister Crowley’s Tarot. De kleine Arcana kaarten bevatten dus slechts de symbolen.

Klik voor een afbeelding

De Pictorial Key Tarot is een moderne versie van de Rider-Waite Tarot, qua symboliek vergelijkbaar, maar het is meer dan een kopie. De afbeeldingen zijn gemaakt in een computer-generated sijl. De 78 kaarten zijn gedetailleerd en behoorlijk levensecht, maar hebben soms misschien een iets te perfecte uitstraling. Toch zijn het mooie kaarten en ook geschikt voor beginners.

Het deck is gepubliceerd in 2008 door Lo Scarabeo en gemaakt door Giordano Berti & Davide Corsi.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Deze Pirate Tarot is door uitgeverij Schiffer Books in 2009 uitgebracht. Het is een gedrukte versie van de houten Pirate Tarot, gemaakt door Liz Harper & Carrie Amodio. Het zijn 78 kaarten in de Rider Waite traditie, helaas wel met erg grote borders.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Deze Pirate Tarot is geheel gemaakt van hout. De afbeeldingen zijn in dun kersenhout gegrafeerd door Liz Harper. Daarna hebben ze een speciale behandeling met olie gekregen. De kaarten zijn in de Rider Waite traditie en zowel in hout als ook als gewone kaarten te koop.

Klik voor een afbeelding

De PoMo Tarot, gemaakt door Brian Williams, is slechts zijdelings te linken aan de traditionele tarot archetypen. De gebruikte symboliek is helemaal van deze tijd, met kleine Arcana namen als "Bottles" (flessen), en "Bills" (rekeningen). De hofkaarten zijn vervangen door Girl, Boy, Woman en Man.

Het deck bevat 78 kaarten en werd gepubliceerd in 1994 door Harper San Francisco.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Prediction Tarot is ontworpen door Bernard Stringer en uitgevoerd door Peter Richardson. Het deck is uitgebracht door Aquarian Press.

Wanneer je van waterverf tekeningen houdt is dit deck zeker wel een aanrader. De afbeeldingen maken een levendige, en op een bepaalde manier ook realistische indruk. De figuren gaan meestal gekleed in Middeleeuwse kledij. Het deck straalt een vredige en evenwichtige indruk uit, wat voor sommigen tè vredig zou kunnen zijn. De kaarten zijn iets kleiner dan gewoonlijk en er is niet bijzonder veel franje toegevoegd.

De grote Arcana kaarten hebben een drievoudige 'houten' lijst, in de bovenste lijst vind je het Romeinse nummer van de kaart (maar let op: IV is hier IIII en IX is VIIII), middenin de afbeelding en onderaan de naam van de kaart. Op de kleine Arcana kaarten vind je geen afbeeldingen, alleen de symbolen om de betreffende soort aan te geven.

Het bijbehorende instructieboekje is erg dun en heeft geen auteur, althans, de naam is niet aanwezig. Over het deck zelf wordt geen verdere informatie gegeven, enkel wat traditionele interpretaties en 3 tarot leggingen (Horoscoop, Keltisch Kruis en de Piramide).

Klik voor een afbeelding

Het Psychic Tarot Oracle Deck bestaat uit 65 mooi geïllustreerde kaarten die je helpen een brug te slaan tussen je intuïtie en de eeuwenoude kennis en betekenis van de tarot. In de begeleidende gids laat spiritueel medium en auteur van dit deck, John Holland, je kennismaken met de technieken die hij ook in zijn workshops gebruikt.

Het deck is in 2008 uitgegeven door Hay House Inc. In 2016 bracht uitgeverij Deltas een Nederlandstalige versie op de markt: Paranormale kracht van Tarot.

Klik voor een afbeelding

Koop dit deck

Koop dit deck

De Pythagorean Tarot is een complex deck van 78 kaarten gemaakt door John Opsopaus. Het werd in 2001 uitgegeven door Llewellyn.

De Pythagorean Tarot is gebaseerd op Grieks paganisme, alchemie en de Pythagoreaanse numerologie. Voor verzamelaars een prachtig deck, juist door z'n unieke opzet, maar voor beginners niet geschikt.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Quantum Tarot combineert moderne psychologische theorieën met tarot mbv sprankelende afbeeldingen van NASA en de Hubble telescoop.

Gemaakt door Christopher Butler & Kay Stopforth en uitgebracht in 2010 door Lo Scarabeo. Het deck heeft 80 kaarten, er zijn 2 extra grote Arcana kaarten: het Universum en de Phoenix.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Quest Tarot is gemaakt met 3D modelling software door Joseph Ernest Martin. Het deck werd in 2002 uitgegeven door Llewellyn. Op deze kaarten is erg veel symboliek, ik zie in een eerste blik al astrologische tekens, runen, edelstenen, Hebreeuwse letters.

De kleine Arcana kaarten zijn verdeeld in Wands (Staven), Cups (Kelken), Swords (Zwaarden) en Stones (Pentakels). De hofkaarten in Mother (Koningin), Father (Koning), Daughter (Schildknaap of Page) en Son (Ridder).

Klik voor een afbeelding

De Quick and easy Tarot is bedoeld voor beginnelingen. De kaarten hebben grote borders met teksten, ook voor als ze omgekeerd vallen. De illustraties zijn van de Universal Waite Tarot. Het deck is gemaakt door M Hanson-Roberts & Ellen Lytle en in 1999 door US Games op de markt gebracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Rabbit Tarot is allereerst een deck voor dierenliefhebbers, maar vergis je niet, het is ook een goed te gebruiken deck voor leggingen omdat de relatie met de traditionele tarot symboliek nog wel aanwezig is.

Dit prachtige deck is gemaakt door Nakisha VanderHoeven en de kunstenaar heeft het in 2009 in eigen beheer uitgegeven. Het deck is te koop op Etsy.

Klik voor een afbeelding

De Radiant Rider-Waite Tarot is een remake van de originele tarot afbeeldingen van Pamela Colman-Smith, die in de Rider-Waite zijn gebruikt.

Dit deck is gemaakt door Virginijus Poshkus, zijn kleuren zijn helderder en de illustraties in 3D. De Radiant Rider-Waite Tarot werd in 2003 uitgegeven door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Nooit eerder werd de geheimzinnige wereld van het Oude Egypte op treffender wijze in beeld gebracht dan in het Ramses - Tarot of Eternity deck, gemaakt door Severino Baraldi en gepubliceerd in 2003 door Lo Scarabeo. Traditionele symboliek, gekoppeld aan moderne creativiteit, ontsluiert de geheimen van de pyramiden en farao's.

Klik voor een afbeelding

De Renaissance Tarot -gemaakt door Brian Williams- is niet opvallend van kleur, maar dat is bij dit spel juist een van de charmes.

De kaarten hebben een gouden rand, en elke grote Arcana kaart bezit één lange centrale figuur waarvan de meeste Renaissance kleding dragen. Sommige figuren gaan gekleed in niet te plaatsen, loshangende gewaden van een dunne stof. De afbeeldingen zijn tamelijk gedetailleerd en er zijn veel gouden accenten gelegd.

De grote Arcana kaarten houden zich voor het grootste gedeelte aan de traditionele symboliek, met hier en daar een kleine wijziging. De kleine Arcana lijkt eerder mooi geïllustreerd te zijn, dan dat de afbeelding iets bijdraagt aan de betekenis van de kaart.

Dit deck is uitgebracht door US Games in 1988. Er is nog een Renaissance Tarot maar die is gemaakt door Helen Jones.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Deze Renaissance Tarot bestaat voor zover ik weet uit een boek en kaarten in één set en wordt ook Nederlandstalig aangeboden. Het boek is geschreven door Jane Lyle, auteur van de Liefdes Tarot en de kaarten zijn geïllustreerd door Helen Jones.

Het is verwarrend dat er nog meer Renaissance Tarot spelen zijn: The Renaissance Tarot van Brian Williams, en de Tarots of the Renaissance van Giorgio Trevisan. Aan dit deck is de naam van Jane Lyle gekoppeld, en Helen Jones heeft een bijzondere manier van illustreren gebruikt, elke kaart is een foto van een 3-dimensionale sculptuur welke geplaatst is tegen een gekleurde papieren achtergrond. Deze achtergrond bezit vaak oneffenheidjes of vouwtjes. De menselijke figuren op de kaarten zijn metalig-, vaak goud- of zilverkleurig, en wekken daardoor een wat koele indruk.

De kleine Arcana kaarten hebben de volgende kleuren: Staven zijn donkerrood, Bekers lichtblauw, Zwaarden paars en Pentakels groen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Revelations Tarot heeft kleurige, heldere illustraties die wel wat weg hebben van glas-in-lood. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Zach Wong. Het werd uitgebracht in 2005 door Llewellyn. Het bijzondere van dit deck zit 'm ook in de gespiegelde afbeelding voor de omgekeerde kaart.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Rider-Waite Tarot is waarschijnlijk het meest bekende en meest popuplaire tarot spel ter wereld en is inmiddels ook in heel veel talen uitgebracht. Arthur Edward Waite heeft dit deck -in samenwerking met Pamela Colman Smith, een Amerikaanse kunstenares- ontworpen. Het werd voor het eerst uitgegeven door Rider & Company in 1910.

Waite maakte deel uit van de Order of the Golden Dawn, een occulte gemeenschap uit die tijd, en hij beschouwde symboliek als een heel belangrijk onderdeel, dus de kaarten van het Rider-Waite deck zijn met name gecreëerd om esoterische principes door middel van symbolen inzichtelijk te maken. Waite heeft verschillende wijzigingen aangebracht in de tarot tradities van zijn tijd, hij wisselde bijvoorbeeld Kracht (Strength) met Gerechtigheid (Justice) zodat Kracht de 8e kaart is geworden en Gerechtigheid kaart 11.

Ook hebben Waite en Smith voor het eerst de kleine Arcana afbeeldingen gegeven, tot die tijd was het gebruikelijk dat de kleine Arcana alleen de betreffende soort (Zwaarden, Bekers etc) liet zien, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij de Tarot van Marseille.

De Rider-Waite Tarot is sinds 1910 ontelbare malen opnieuw op de markt gebracht en vertoont hier en daar kleine verschillen in lijndiktes en kleurtinten, het is ondoenlijk van elke uitgave afbeeldingen te laten zien. In grote lijnen zullen alle Rider-Waite decks er ook ongeveer uitzien als de hierbij aanwezige afbeeldingen.

Toch heb ik binnen deze verzameling voor dit deck een aantal uitzonderingen gemaakt: Er is bijvoorbeeld nog steeds een spel te koop dat gemaakt is met de originele drukvorm, dit deck wordt dan ook de Original Rider-Waite Tarot genoemd. Ook is er een Golden variant gemaakt door Francois Tapernoux, de Golden Rider Tarot. Hetzelfde is gebeurd met de Universal Waite Tarot, ook dat is een duplicaat van het origineel, alleen heeft Mary Hanson-Roberts (degene die tevens de Hanson-Roberts Tarot heeft gemaakt) op verzoek van U.S. Games Systems hier een zachter en subtieler kleurgebruik gehanteerd. En zo zijn er nog meerdere varianten.

Voor meer informatie over de Golden Dawn, kijk op www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

Je zou de Robin Wood Tarot 'Wicca meets Waite' kunnen noemen, want in principe is het toch ook weer een Waite kloon, maar ditmaal met een Wicca sausje. Neemt niet weg dat sommige afbeeldingen erg mooi zijn uitgevoerd. Het deck is uitgebracht door Llewellyn in 1991.

Robin Wood, de kunstenares van dit deck, heeft vermoedelijk wel een voorliefde voor blondines, want veel van de figuren -zowel vrouwelijk als mannelijk- hebben blondgele lokken. De meeste kaarten tonen dus dezelfde thema's als de originele Waite tarot, maar Wood heeft ze in haar eigen stijl getekend, die soms wat sprookjesachtig overkomt. De Hoge Priesteres heeft hier bijvoorbeeld een kristallen bol en Gematigdheid toont een mannelijke engel.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Rocambole Tarot is een Russisch deck wat in 2003 in Sofia werd uitgebracht. Het is gemaakt door Sergey Rocambole & Anna Nikolayeva en heeft 89 kaarten.

De afbeeldingen zijn gebaseerd op de magische kunst van de Toltecs, een oud Mexicaans Indianen volk.

Klik voor een afbeelding

De Rock & Roll Tarot is gemaakt door Chris Paradis. De illustraties zijn digitale collages van populaire muzikanten en rock sterren uit de vorige eeuw. Dit populaire deck is in 2 edities van elk 500 decks in eigen beheer gepubliceerd in 2000 en 2002.

Frank Zappa is de Magician, Tina Turner de High Priestess, Elvis Presley de Emperor, Madonna is Libido, John Lennon is Death. David Bowie vertegenwoordigt de dualiteit van de lovers.

De kleine Arcana is onderverdeeld in gitaren voor zwaarden, albums voor pentakels, muse voor kelken en stemmen voor staven.

Klik voor een afbeelding

De Rock Art Tarot is gecreëerd door de kunstenares Jerry Roelen die zich vermoedelijk heeft laten inspireren door oude rotstekeningen.

De afbeeldingen op deze kaarten zijn uniek en lijken op de ruwe schetsen van oorspronkelijke holbewoners. Het kleurgebruik is stevig en helder en de afbeeldingen zijn tamelijk abstract, bij sommige kaarten wordt alleen de omtrek van de figuren aangegeven zodat er voor de tarotlezer veel naar eigen inzicht in te vullen valt. Voor een beginner zou dat verwarrend kunnen zijn, mede doordat bij dit deck ook de naamgeving nogal gewijzigd is.

Het deck is uitgebracht door US Games in 1996.

Klik voor een afbeelding

De Rohrig Tarot is gemaakt door een Duitse kunstenaar, Carl W. Rohrig, die de illustraties in air brush techniek heeft gemaakt.

Het deck heeft 78 kaarten en volgt de opzet van de Toth Tarot. Het is een sexy, glossy tarot die in 1995 is gepubliceerd door US Games. Er moet ook nog een eerdere Duitse uitgave zijn waarbij het naakt niet zo bedekt is als bij het Amerikaanse deck.

Klik voor een afbeelding

De kaarten van de Rolla Nordic Tarot zijn wat kleiner dan gewoonlijk, en de afbeeldingen bestaan uit simpele lijntekeningen. In principe zou je ze zelf moeten kunnen inkleuren, maar de coating van dit deck maakt dat waarschijnlijk niet erg makkelijk.

De stijl van dit deck doet denken aan die van de Tarot van Marseille, maar de gezichten hebben hier een meer persoonlijke uitdrukking, waardoor de Rolla Nordic Tarot wat minder stijfjes is uitgevallen. Het deck is gepubliceerd door US Games.

Nordic heeft de namen van sommige kaarten van de grote Arcana gewijzigd:
The Magican » The Juggler
Strength » The Enchantress
Death » The Reaper
The Devil » The Black Magican
The World » The World Magus
The Fool » The Magus.

Klik voor een afbeelding

De Roots of Asia Tarot is gemaakt door Amnart Klanprachar & Thaworn Boonyawan. De mooie Boeddhistische afbeeldingen zijn van de Taise Amnart Klanprachar.

Dit deck van 78 kaarten is gepubliceerd in 2001 door AGM Müller. De kaarten hebben titels volgens de Rider-Waite traditie.

Klik voor een afbeelding

De Royal Fez Moroccan Tarot is vormgegeven naar een idee van Roland Berrill (de oprichter van de Mensa). Berrill heeft in de vijftiger jaren een kunstenaar (ik weet niet wie) opdracht gegeven dit deck te illustreren. Hij wilde dat de Royal Fez Moroccan Tarot de ideeën van de 12e eeuw zou vormgeven, want volgens Berrill was de symboliek van de echte tarot verloren gegaan na de overgave van Marokko in de 12e eeuw. Ook de zigeuners werden door hem genoemd, al is niet helemaal duidelijk in welk verband.

Oorspronkelijk was er van dit deck een gelimiteerde uitgave van 500 stuks, maar beiden -Berrill en de onbekende kunstenaar- overleden voordat het deck werkelijk op de markt kwam. De U.S. Games uitgave is een reproduktie van de originele Royal Fez Moroccan Tarot.

De gebruikte kleuren zijn hoofdzakelijk rood, geel, blauw en groen, en bijna alle figuren op de kaarten hebben geelgekleurde haren, behalve Staven Koningin die groene lokken heeft gekregen. Zowel de grote als de kleine Arcana heeft bijzonder veel weg van het werk van Pamela Colman Smith (zie bij Rider-Waite Tarot). De kleine Arcana kaarten hebben geen nummers en bij de grote Arcana is het nummer onderaan de kaart nauwelijks zichtbaar, ook hebben de kaarten geen namen.

Klik voor een afbeelding

De Royal Thai Tarot is door Sungkom Horharin & Wasan Kriengkomol & Verasak Sodsri speciaal gemaakt voor de Thaise toekomstvoorspeller en tarot verzamelaar Sungkom Horharin.

De authentieke Taise afbeeldingen zijn helaas alleen aanwezig bij de Grote Arcana en de hofkaarten. Het deck is uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Rumi Tarot is gebaseerd op de Soefi traditie zoals geïnterpreteerd door Rumi, een Perzische mysticus uit de 13e eeuw. De illustraties zijn gemaakt door Nigel Jackson, die ook de Nigel Jackson Tarot heeft gemaakt.

Het deck werd gepubliceerd in 2009 door Llewellyn.

Klik voor een afbeelding

De Runic Tarot heeft 24 grote Arcana kaarten gebaseerd op de Runen uit de Keltische mythologie, en de kleine Arcana vertegenwoordigt de 4 seizoenen.

Het deck is gemaakt door Caroline Smith en John Astrop die ook samen de Elemental Tarot hebben gemaakt. Het deck is uitgebracht door St Martins Press in 2003.

Klik voor een afbeelding

De Russian Tarot of St. Petersburg is gebaseerd op de ikonen van de Russische Orthodoxe kerk. De dominante kleuren in dit spel zijn zwart en goudkleurig, alle kaarten hebben zwarte achtergronden en zijn een beetje kleiner dan meestal het geval is.

Dit deck is het werk van Yury Shakov, een Russische kunstenaar die op 15 juli 1937 in Baku, Azerbaijan, werd geboren. Dit deck was zijn laatste opdracht en is een mix tussen de traditionele tarot thema's en de Russische cultuur.

Soms gebruikte Shakow een vergrootglas en een houder voor zijn arm wanneer hij met een éénharig penseeltje bepaalde subtiele details wilde aanbrengen. Het bijbehorende boek is geschreven door Cynthia Giles.

Het werd uitgegeven door US Games in 1992.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer


Computer algemeen
Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...