H - K

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

Persoonlijk vind ik de Haindl tarot een schitterend tarot spel. Het is gemaakt door de Duitse kunstschilder Hermann Haindl en borduurt voort op vele legenden uit verschillende landen en culturen, zoals Egyptische, Indiaanse, Keltische etc. Staven koning is bijvoorbeeld uitgebeeld als de heilige Hindu Brahma en is hier getiteld 'Father of Wands'.

Dit deck heeft een hele speciale stijl, de meeste achtergronden hebben iets 'mistigs', iets difuus over zich, en doen denken aan een droomlandschap. Op elke grote Arcana kaart bevindt zich een astrologisch symbool, een rune en een Hebreeuwse letter. Op de kleine Arcana vind je hexagrammen uit de I Ching, en ze hebben allemaal een gekleurde rand: rood voor Wands, blauw voor Cups, wit voor Swords en geel voor Pentacles (die in dit spel trouwens 'Stones' worden genoemd). Het deck is uitgebracht door US Games in 1990. Van dit deck is ook een Nederlandstalige uitgave.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Hallmark Tarot werd voor het eerst gezien op de cover van het Tarot Magick book maar is nu sinds 2009 ook als een compleet tarot deck van 78 kaarten te koop. Het deck is uitgegeven door 7th House. Het is gemaakt door Darla Hallmark en het is in grote lijnen een Rider Waite kloon.

Klik voor een afbeelding

De Halloween Tarot van Karen Lee is gebaseerd op de Rider-Waite, dezelfde naamgeving is aangehouden alleen de kleine Arcana is hernoemd naar Imps (Wands), Ghosts (Cups), Bats (Swords) en Pumpkins (Pentacles). Ook de scènes zijn overduidelijk gerelateerd aan de traditionele Rider-Waite afbeeldingen, bijvoorbeeld de Keizer (Emperor) en Keizerin (Empress) zijn hier weergegeven als Frankenstein en zijn bruid. Op elke afbeelding staat een zwarte kat, al moet je er bij sommige wel even naar zoeken.

Het gehele deck toont een vrolijke, soms zelfs een beetje een lachwekkende variant van het traditionele tarot spel. De Halloween tarot is uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De afbeeldingen van de Hanson-Roberts Tarot hebben in mijn beleving wel iets weg van ouderwetse poëzieplaatjes. Deze tarot is uitgebracht door US Games in 1985.

Het is gemaakt door Mary Hanson-Roberts die hiervoor kleurpotloden heeft gebruikt. Mary heeft zich laten inspireren door de originele Rider-Waite tarot, maar heeft de figuren meer naar de voorgrond laten komen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Harmonious Tarot is een deck van 78 kaarten gemaakt door Walter Crane & Ernest Fitzpatrick en uitgebracht door Lo Scarabeo in 2005. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Het is een deck met luchthartige afbeeldingen in een Victoriaanse stijl. Romantisch, veel bloemen en niet moeilijk te 'lezen' in een legging.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Hazelmoons Hawaiian Tarot is gemaakt door Katalin E. Csikos en werd uitgebracht in 2010 door Artful Dragon Press. Het is een deck met 'Aloha Spirit'.

Klik voor een afbeelding

De Healing Earth Tarot heeft 106 kaarten. In plaats van Cups, Pentacles, Swords en Wands vind je hier Shields (materiële zaken), Rainbows (emoties & gevoel), Wands (energie & aktie), Crystals (geest & mentale gesteldheid), Pipes (genezing & kruiden) en Fathers (spirits).

Bij de grote Arcana is de Shaman in de plaats gekomen van de Magican, en de Master voor de Hierophant. In plaats van de Hermit vind je de Wise Old Woman, en The Wheel of Fortune is hier het Medicine Wheel. De hofkaarten bestaan uit grootouders: grandmothers & -fathers.

Dit deck is multi-cultureel, gemaakt vanuit Aboriginal, African, Native American, Europeese en Aziatische culturen. Ook is hier getracht een evenwicht te vinden tussen vrouwelijk en mannelijk. Het spel is gemaakt door artiesten uit Australië en vermoedelijk hebben zij zich laten inspireren door enige andere moderne decks zoals bijvoorbeeld The Motherpiece, Medicine Woman etc.

Bij het deck is ook een gedetailleerd handboek aanwezig, en wanneer je al langer bezig bent met de tarot zal het waarschijnlijk niet al te veel moeite kosten je de Healing Earth Tarot eigen te maken. Een nadeel van dit spel zou de grote hoeveelheid kaarten kunnen zijn, dit maakt het een beetje 'log', een beetje onhandelbaar, mede doordat de kaarten ook breder zijn dan gewoonlijk.

UPDATE: dit deck wordt (tot nu toe) niet meer in herdruk genomen, er is nu een second edition van de Healing Earth Tarot wat gepubliceerd is door de maker van het deck: Jyoti McKie. Zie het volgende deck.

Klik voor een afbeelding

De Heart Tarot heeft mooie kaarten in de vorm van een hart. Het deck wordt ook geleverd in een mooi hartvormig doosje. De Heart Tarot is gemaakt door Maria Distefano (ook de maker van de Circle of Life tarot) en werd gepubliceerd in 2009 door Lo Scarabeo.

Als dagelijks deck is de Heart Tarot door de vorm van de kaarten niet geschikt, maar het is een prachtig deck voor verzamelaars.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Herbal Tarot is precies wat het door de naam al doet vermoeden: elke kaart heeft een speciaal kruid als hoofdafbeelding. De artiest van dit deck is Candice Cantin, bijgestaan door de kruidenkenner Michael Tierra, en er is getracht de helende en medicinale werking van deze kruiden te combineren met de traditionele afbeeldingen van de tarot. Ik denk dat je heel veel van kruiden af moet weten, wil je kunnen beoordelen of dat ook is gelukt. Een voorbeeld: aan de Dwaas is ginseng gekoppeld, en bij Zwaarden Aas is het kamille.

Uitgebracht in 1978 door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De zwart-witte Hermetic Tarot (of Hermetische Tarot) is gebaseerd op de 'Secret Order of the Golden Dawn', volgens de zienswijze van Godfrey Dowson, de artiest die dit deck opnieuw heeft samengesteld. Het deck is uitgebracht door US Games in 1990 en een herdruk in 2006.

De originele tekeningen zijn tussen 1975 en 1977 gemaakt in de heuvels van Wales. De kaarten brengen de tarot, het kabbalisme en astrologie bijeen. Voor meer informatie over de Golden Dawn, kijk op www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Dit deck wordt bij een bestelling speciaal voor jou handgemaakt door de kunstenaar Arnell Ando persoonlijk, en is te koop via de website van de maker (niet goedkoop, wèl heel bijzonder). Elke set van 78 kaarten van Hero's Journey Tarot zit in een houten kistje met een gesigneerd boek.

De Hero's journey Tarot is in feite 'het oudere, wildere zusje' van Arnell Ando's latere Transformational Tarot.

Klik voor een afbeelding

De Hezicos Tarot is bedacht gemaakt en zelf gepubliceerd door de Britse kunstenaar Mary Griffin. Het deck heeft 78 kaarten met allerlei soorten elfen en is gebaseerd op de originele RW. Ook geschikt voor beginners. Je kunt dit deck bij haar persoonlijk kopen en meer lezen op www.hezicostarot.com

Klik voor een afbeelding

De Hoi Polloi Tarot kwam uit in 1972 of 1973 en is een Rider Waite kloon met fellere kleuren en minder details. Wat dit deck bijzonder maakt is dat het tevens de laatste gepubliceerde RW kloon is voordat U.S. Games de copyrights opeiste. Misschien om die reden is het een heel erg gewild deck onder verzamelaars. Het is dan ook niet makkelijk te krijgen.

Klik voor een afbeelding

De Housewives Tarot is een lekker kitscherig tarot deck in de jaren 50 stijl. Het deck heeft 78 kaarten en de grote Arcana kaarten hebben een enigszins andere volgorde gekregen: De Keizerin is II, De Keizer III en de Hogepriesteres is IV.

Volgens het bijbehorende boekje werd deze tarot geïntroduceerd door Marlene Louise Wetherbee in de vroege jaren 50 van de vorige eeuw. Zij was een gelukkige huisvrouw die haar man en kinderen aanbad en verder ook alles in orde had. Op een dag vond zij het tijd om de oorsprong van haar geluk te verklappen. De dames van de bridge club vielen van hun stoel en vroegen zich af waar Marlene het lef vandaan had gehaald zoiets mystieks en donkers als een tarotspel te laten zien. Vanaf die tijd stond zij bekend als de 'mystical Madame Marlena' en haar naam in verband met voorspellen verspreidde zich razend snel in de omtrek. Vele huisvrouwen brachten haar een bezoek, en uiteindelijk bedacht Marlene dat ze wel 'in zaken' kon gaan.

De Housewives Tarot is gepubliceerd door Quirk Books en het is een echt verzamelaars item geworden. Voor zover ik weet is het op dit moment ook nog steeds nieuw te koop.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De H.P. Lovecraft Tarot is een beetje macaber 'dwingend en dark' tarot deck in de stijl van H. P. Lovecraft, schrijver van horrorverhalen en science fiction. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door D Hutchinson.

De grote Arcana kaarten bestaan uit verschijningen en schepselen van H.P. Lovecraft en de Cthulhu Mythos. De kleine Arcana kaarten zijn onderverdeeld in Artifacts (Staven, nu dingen die iemand kunnen beïnvloeden), Sites (Pentakels, vreemde plaatsen), Tomes (Zwaarden, boeken met geheime en gevaarlijke kennis) and Man (Kelken, mensen die belangrijk zijn in de Lovecraft verhalen).

Het deck is in eigen beheer uitgegeven, de 1e editie stamt uit 1997 en de 2e uit 2002.

Klik voor een afbeelding

De Hudes Tarot werd uitgebracht in 2002 door US Games, het is een deck van de kunstenares Susan Hudes. Ze heeft hier vermoedelijk een gemengde techniek gebruikt, waterverf met nog iets. Middeleeuwse symboliek is op een artistieke wijze vermengd met mythologische thema's. De Koninginnen en Koningen hebben allen een oude kaart (o.a. van het zonnestelsel) in hun achtergrond en sommige andere kaarten hebben dat ook.

Klik voor een afbeelding

De I Am One Tarot is een spirituele verbeelding van de tarot, uitgebracht door Saint-Art in 2002. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Maya Britan. De kaarten zijn drietalig, Engels, Frans en Spaans, en hebben een statement op elke kaart.

Met name de grote Arcana kaarten kunnen verwarrend zijn voor iemand die gewend is aan de RW opzet, ze zijn allemaal hernoemd:
1. The Changer
2. The Mother
3. The Feeler
4. The Actor
5. The Speaker
6. The Unity
7. The Victorious One
8. The Donor
9. The Seeker
10. The Royal Maze
11. The Deliverer
12. The Hanging-Man
13. The Renewer
14. The Reverser
15. The Thinker
16. The Citadel
17. The Way-Shower
18. The Reacter
19. The Doer
20. The Knower
21. The Virgin
22. The Nameless-One

Klik voor een afbeelding

Een mooi uitgevoerd deck, deze Ibis Tarot, gepubliceerd door US Games in 1991. Het is een 'Egypt theme' deck. De afbeeldingen zijn levendig en kleurig.

Dit tarot deck is gemaakt door Josef Machynka en zijn afbeeldingen zijn gebaseerd op de ontwerpen in het boek 'Practical Astrology' van Comte C. de Saint-Germain. Deze laatste ging er vanuit dat de tarot een Egyptische oorsprong bezat. De grote Arcana heeft geen traditionele naamgeving. Ook de hofkaarten hebben een andere naam gekregen: Master (King), Mistress (Queen), Warrior (Knight) en Slave (Page). De kleine Arcana bestaat uit Sceptres, Cups, Swords en Pentacles. De kaarten zijn nogal lang en smal.

Klik voor een afbeelding

De I Ching Dead Moon is geen tarot maar zou onder de orakel decks kunnen vallen. De I Ching Dead Moon heeft 64 kaarten. Het deck is geillustreerd door Luis Royo en werd uitgegeven in 2010 bij Fournier. Er horen 15 instructie kaarten bij die de betekenis geven van de hexagrammen die je op elke kaart vindt.

Klik voor een afbeelding

Het Zwitserse IJJ Swiss Tarot deck is zo genoemd omdat de Hogepriesteres en de Hiërofant zijn vervangen door respectievelijk Juno en Jupiter.

De overheersende kleur in dit spel is wit, of beter gezegd: er zijn veel ongekleurde stukken op deze kaarten. De andere kleuren zijn voornamelijk rood, blauw, geel en zwart. De figuren op de afbeeldingen dragen veelal 19e eeuwse kleding. Er zijn verschillende versies van dit tarot spel in omloop, de eerste werd waarschijnlijk gemaakt door de Zwitserse kaartenmaker Johann Rauch ergens tussen 1831 en 1838. De eerste versies van de IJJ tarot hadden Franstalige namen op de kaarten, maar tegenwoordig is dat vaak (ook) Engels. De 2e kaart is de Romeinse godin Juno en de 5e de god Jupiter.

In 1970 heeft US Games de IJJ Tarot van Stuart Kaplan uitgebracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Illuminated Tarot is een een opnieuw ingekleurde versie van de Rider-Waite Tarot. Maar dan wel een kloon met een geheel eigen uitstraling en erg mooie kleuren, ingekleurd door Carol Herzer.

Sommige grote Arcana kaarten hebben van Carol een andere naam gekregen (maar je kunt ook voor de traditionele naamgeving kiezen):
• De Hiërofant = The Initiate
• De kleuizenaar = The Guide
• De Gehangene = The Unconscious
• De Dood = Transformation
• De Duivel = Illusion
• Het oordeel = Awakening
• De Wereld = The Universe

De Illuminated Tarot is niet in de winkel te koop maar wordt op bestelling door de kunstenaar persoonlijk gemaakt, bij interesse kun je haar website soul-guidance.com bezoeken.

Klik voor een afbeelding

De Infinite Visions Tarot is gemaakt door Gloria Jean en wordt door haar zelf uitgegeven. Het deck heeft 80 kaarten er zijn 2 extra grote Arcana kaarten: de Dark Priestess en de Dark Magician.

Dit deck is niet te koop in de winkel, het wordt op bestelling door de kunstenaar persoonlijk gemaakt, meer informatie kun je op haar website vinden: www.infinitevisionstarot.com

Klik voor een afbeelding

Een fraai deck, de Initiatory Tarot of the Golden Dawn. Het is gemaakt door Giordano Berti & Patrizio Evangelisti en werd uitgegeven in 2008 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

De Orde van de Golden Dawn was pakweg 100 jaar geleden een actief occult genootschap in Europa. De afbeeldingen zijn gebaseerd op documenten van de Golden Dawn en dit deck is een esoterisch erfstuk geworden. Hoe meer je er naar kijkt, hoe meer symboliek er in te vinden is.

Voor meer informatie over de Golden Dawn, kijk op www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Inner Child Cards is een tarot deck met 78 kaarten. De kaarten zijn groter dan meestal het geval is: 16x10 cm. De kleuren zijn primair, diep en helder en de afbeeldingen zijn attractief. Het is een reis door sprookjes, mythes, natuur en een reis 'naar het kind in jezelf'. Het deck is gemaakt door Isha Lerner & Mark Lerner & Christopher Guilfoil en werd in 1992 op de markt gebracht door Bear & Co.

Alle grote Arcana kaarten hebben andere namen gekregen, bijvoorbeeld de Hogepresteres is de Faery Godmother geworden, de Maan is Cinderella, de Duivel de grote boze wolf.. en er zijn geen hofkaarten. In plaats van de traditionele Page, Knight, Queen and King, hebben we hier een Child, Seeker, Guide, en Guardian.

Lastig te zeggen wat je hier mee kunt.. niet geschikt voor leggingen als je gewend bent aan de RW symboliek, maar een prachtig deck voor verzemelaars èn ik denk ook heel geschikt wanneer je met kinderen wilt werken.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Instant Tarot Reader is een boek en tarotkaarten set van Amy Zerner & Monte Farber. Het is in feite de Zerner Farber Tarot met een boek van 344 pagina's wat in 1997 op de markt is gebracht door St Martins Press. De kaarten bestaan uit afbeeldingen van wandtapijten van de kunstenares Amy Zerner, zie voor meer info bij de Zerner Farber Tarot.

Klik voor een afbeelding

De International Icon Tarot is een remake van de Rider-Waite tarot met 1 extra kaart: The Happy Squirrel. Dit deck moet internationaal gebruikt kunnen worden door de simpele ikoon afbeeldingen met neutrale gezichtsloze figuren zonder ras of sekse. Een moderne klassieker dus, dit tarot deck. Het is gemaakt door Robin Ator en werd in 2004 door hem in eigen beheer gepubliceerd.

Klik voor een afbeelding

De Intuitive Tarot gemaakt door Cilla Conway heeft 78 kaarten en werd in 2004 door St Martins Press gepubliceerd. Kleine kunstwerkjes om je intuïtie, spirituele groei en creativiteit te ontwikkelen. Veel afbeeldingen zijn bijna abstract en hebben een vleugje Toth Tarot in zich, alhoewel de grote lijn van de Rider-Waite wel gevolgd wordt.

Klik voor een afbeelding

De Ironwing Tarot heeft 78 kaarten en is bedoeld voor vrouwen. Het toont unieke persoonlijke vrouwelijke symbolen en heeft een verbinding met het sjamanisme. Het is te koop in een beperkte, gesigneerde in eigen beheer uitgegeven editie. Zie voor meer info de website van de kunstenaar Lorena B. Moore.

Klik voor een afbeelding

De iTongo Tarot for Transformation is gemaakt door Robyn-Anne Pollard. Het deck bestaat uit 78 kaarten en is in eigen beheer gepubliceerd in 2010.

Het is een tarot in een Zuid-Afrikaanse uitvoering, volledig gebasserd op de geschiedenis en legendes van Zuid-Afrika. De opzet is gebaseerd op de Rider-Waite, maar dan geïllustreerd met Afrikaanse landschappen, mensen en dieren.

Het deck is te koop op africantarot.com.

Klik voor een afbeelding

De Jasniak Tarot is gemaakt door de Poolse Aleksandra Jasniak. De titels op de kaarten zijn tweetalig: Engels en Pools. Het deck heeft 78 kaarten. De illustraties volgen de RW opzet, maar zijn wat druk, exotiosch en erg kleurig. Het deck is uitgegeven in Polen.

Klik voor een afbeelding

De Jean Noblet Tarot is een Marseille variant uit 1650. Opnieuw gemaakt en met toevoeging van enkele missende kaarten door de Franse tarot historicus en kunstenaar Jean-Claude Flornoy (die helaas op 24 mei 2011 is overleden). Het deck heeft 78 kaarten en een gebruiksvriendelijk boekje van 64 pagina's, wat samen wordt verkocht als een set.

Te bestellen op letarot.com (Franstalig).

Klik voor een afbeelding

De Jonathan Dee Tarot is in 2001 gepubliceerd door Parragon Publishing als deel van diverse boek+kaart sets voor beginners. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Jonathan Dee en kunstenaar Shirley Barker. De tarot-symboliek is hertekend en versimpeld, en vooral door dat laatste niet echt aan te raden voor een beginner.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Jungian Tarot is een visuele expressie van de Jungiaanse filosofie. Het is gemaakt door Robert Wang (van de Golden Dawn Tarot) en in 1990 uitgebracht door Marcus Aurelius Press.

De grote Arcana kaarten en de hofkaarten hebben gedetailleerde afbeeldingen vol symboliek, maar de kleine Arcana kaarten doen weinig meer dan de hoeveelheid aangeven. De 78 kaarten hebben geen titels of nummers.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

In 1986 -terwijl hij bezig was met het schrijven van een boek over numerology- kreeg Kalervo Aaltonen het idee een tarot spel te ontwerpen wat gebaseerd zou zijn op het Finse nationale epos: de Kalevala.

De verhalen van de Kalevala ontstonden zo'n 800 tot 1000 jaar geleden en werden mondeling overgeleverd totdat ze in de jaren 1830 werden opgetekend. De Kalevala is een collectie van zo'n 65000 gedichten die de avonturen en verhalen beschrijven van de Kalevala helden en wijze mannen in hun strijd tegen de Pohjola stam. De kaarten van de kleine Arcana verwijzen hier, qua naamgeving, ook naar: ze worden hier 'Stakes', 'Dishes', 'Swords' en 'Loaves' genoemd.

De afbeeldingen van de Kalevala Tarot zijn gemaakt door Taina Pailos, en de titels van de kaarten zijn Engelstalig. Het is uitgebracht door US Games in 1996.

(Met dank aan Henri Anemaat voor zijn aanvulling)

Klik voor een afbeelding

De Kamasutra Tarot is in 2006 uitgegeven door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

De Kamasutra of Kama Sutra is een al eeuwenoud oud Indiaas boekwerk dat alles vertelt over de seksuele relatie tussen man en vrouw. In de Kamasutra worden seksuele posities uitgelegd, die je kunt toepassen in je relatie om de fysieke liefde tot een kunst te verheffen. De Kamasutra tarot is bedoeld voor seksuele vragen en leggingen.

De tot standkoming van de Kamasutra Tarot is nogal ongewoon. Diverse Indiase kunstenaars werd gevraagd illustraties te maken in dezelfde stijl als de originele afbeeldingen in de Kamasutra. Daar zijn er 22 uit gekozen om te dienen als grote Arcana kaart, en 56 andere afbeeldingen werden gebruikt voor de kleine arcana. Hoogstwaarschijnlijk waren de kunstenaars niet bekend met de tarot, het deck geeft een 'best-fit' idee. Afbeeldingen die achteraf zijn gekozen om het archetype te vertegenwoordigen in plaats van een creatie vanuit een begrip van tarot symboliek.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Karma Tarot is gemaakt door de Deense artieste Birgit Boline Erfurt, en is haar weergave van de mensen die zij tussen 1976 en 1978 heeft ontmoet in Chistiana. In die tijd was Christiana een soort op zichzelf staande gemeenschap in Kopenhagen voor artiesten, muzikanten en andere vrije geesten van de 'tegen-cultuur'. Erfurt tekende 's nachts bij het licht van een haardvuur en voegde de kleuren bij daglicht toe. Gebruikte techniek is aquarel met gouache. Ze heeft het deck in volgorde geschapen, beginnend met de Dwaas, en heeft haar vrienden en anderen in haar omgeving als model gebruikt.

In 1978 werd er een gelimiteerde versie van 400 stuks van de grote Arcana kaarten op de markt gebracht, het complete spel werd voor het eerst uitgegeven in 1983 door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Kazanlar Tarot is gepresenteerd als een oecumenisch deck en het heeft hier en daar een beetje Midden Oosten uiterlijk, de gebruikte symboliek is zowel oosters als westers. Het spel is ontworpen door Emil Kazanlar en werd gepubliceerd door AGM Müller.

Elke kaart heeft een goud-metaalkleurige rand waarin de naam van de kaart is gedrukt in verschillende talen. Er is veel oog voor detail en symboliek in de afbeeldingen. De Hierophant wordt hier The Prophet genoemd en laat Mohammed zien met een gezicht wat verscholen gaat achter een sluier. Ook zijn er op sommige grote Arcana kaarten Hebreeuwse letters te zien, en zo vind je er ook nog enige Islamitische invloed in terug. The Fool is nummer 22 en Strength is de 11e kaart. Vooral in de kleine Arcana vind je erg veel verschillende culturen, van Oosters tot Hindu en van Europees tot Egyptisch.

Klik voor een afbeelding

De Kingdom Within Tarot is gemaakt door Juno Lucina & Shannon ThornFeather en gepubliceerd in 2011 door Schiffer Books.

Dit deck combineert astrologie, Kabbalah, mythologische archetypes, de elementen en de seizoenen in 78 tarotkaarten. Eigenlijk is het een deck van 79 kaarten, er is een extra ongenummerde grote Arcana kaart: Kingdom Within All.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Kitty Kahane Tarot is een vernieuwde versie van de vertrouwde Rider-Waite tarot in sterke voornamelijk gele, blauwe, roze en groene kleuren. Deze tarot is gemaakt door Lilo Schwarz & Kitty Kahane en uitgebracht in 2006 door AGM Müller.

Sommige afbeeldingen zijn bijna direct terug te leiden naar de RW, maar bij andere kaarten zijn unieke illustraties gemaakt.

Klik voor een afbeelding

De kaarten van de Knapp-Hall Tarot zijn niet zo groot en de scenes op de afbeeldingen zijn geënt op het Oswald Wirth deck. Het is een herdruk van een deck uit 1929, uitgegeven door US Games in 1985.

De namen van de kaarten zijn Franstalig, en de laatste kaart heeft twee nummers: 21 en 22. De kleine Arcana bestaat uit Scepters, Cups, Swords en Pentacles. De hofkaarten worden door middel van een letter aangegeven, K=King, Q=Queen, Knight=W en Knave=S.

Klik voor een afbeelding

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...