T - T (pagina 1 van 2)

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

De Tantra Tarot toont kleurrijke, complexe en vaak erotische afbeeldingen.

Dit deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Leah Levine & Bertram Wallrath. Het werd in 2002 uitgegeven in Duitsland door Urania, de titels op de kaarten zijn ook Duitstalig. Alleen de grote Arcana en de hofkaarten hebben verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Tapestry Tarot is gemaakt door Yvonne Jensen, een textiel kunstenares uit Rotterdam, en werd gepubliceerd door US Games. Jensen heeft 80 schilderijen gemaakt en hierin verschillende materialen verweven zoals stof, metalen objectjes, touwtjes en koordjes en hier en daar ook olieverf.

De kunstenares is van mening dat zich in de Egyptische Hathor-tempel een samenvoeging, combinatie en perfectionering van vele inspiraties, filosofieën en religieën heeft schuilgehouden. Hathor bergt dus vele geheimen, en één daarvan -aldus Jensen- is de Tahroh. Zij noemt haar deck dan ook een Tah-roh spel.

Er zitten 2 extra kaarten in de grote Arcana: Earth (23) en Universe (24). Sommige kaarten zijn hernoemd: The Lovers » The Path of Life en The Chariot heet hier The Cart of Heaven. De Tapestry Tarot (of de Tah-roh zoals Jensen het zelf noemt) bestaat dus uit 80 kaarten.

De kleine Arcana bestaat uit de traditionele Cups, Swords, Wands en Pentacles, de hofkaarten zijn Page, Knight, Woman en Man. De grote Arcana lijkt in tweeën te zijn gedeeld, de eerste 12 kaarten hebben toegevoegde astrologische sleutelwoorden.

De kaarten zijn nogal groot en lastig te schudden, ook zijn de hoeken niet afgerond wat ze soms erg scherp maakt. Voor mij is het niet helemaal duidelijk waar de Egyptische godin Hathor gebleven is, het is mogelijk dat zij de kunstenares heeft geïnspireerd, maar het komt in haar werk in ieder geval niet expliciet naar buiten.

Zie ook bij de Enchanted Tarot voor een ander deck wat gemaakt is m.b.v. textielkunst.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

The TaRat is een mooi mini deckje van 78 kaarten met op elke kaart een waterverf afbeelding van een wit ratje. Het is gemaakt door Nakisha VanderHoeven, die ook de Rabbit Tarot heeft gemaakt.

Op haar website kun je meer informatie vinden: www.nakisha.com

Klik voor een afbeelding

De Tarocchi Celtici is een Italiaans tarot deck van 78 kaarten gebaseerd op Keltische mythologie. Het is uitgegeven door De Vecchi Italia en gemaakt door Laura Tuan.

Een aardig deck voor verzamelaars en liefhebbers van de Keltische mythologie, maar niet echt geschikt om leggingen mee te doen.

Klik voor een afbeelding

De Tarocchi dei Colori is een Italiaans deck van 78 kaarten gemaakt door Elena Assante, het werd in 1991 uitgegeven door Italcards.

De titels staan in 5 talen op de kaarten: Engels, Italiaans, Spaans, Frans en Duits. De grote Arcana bezit vaag nog wat tarot symboliek, maar de kleine Arcana heeft in feite geen geïllustreerde kaarten.

Klik voor een afbeelding

De Tarocchi del Manzoni is een luxe uitgevoerd Italiaans deck wat ter gelegenheid van de 200e geboortedag van de schrijver en dichter Alessandro Manzoni is uitgebracht door Virgilio in een gelimiteerde oplage van 500 decks.

Het deck bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Angelo Fedegari & Piera Grandesso.

Klik voor een afbeelding

Bij de Tarocchi Della Luna Nuova (tarot van de nieuwe maan) hebben alle afbeeldingen een zwarte achtergrond. Het deck heeft 78 kaarten en is in 2008 gepubliceerd in een gelimiteerde oplage van 300 decks door het Museo dei Tarocchi.

Maria Monti heeft dit deck gemaakt in potlood, inkt en tempera in 1983.

Klik voor een afbeelding

De Tarocchi di Dario Fo is gemaakt door de Italiaaanse nobelprijs winnaar en kunstenaar Dario fo. De afbeeldingen zijn geïnspireerd door de Renaissance kunst en zijn in een lijst gezet waardoor het schilderijen lijken.

Het deck bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Dario Fo & Dominique Gobbo. Het is gepubliceerd door Dal Negro.

Klik voor een afbeelding

De Tarocchino Milanese is een reproductie van een 19e eeuws deck wat in Milaan gebruikt werd voor het tarotspel 'Tarocchino'. Het deck is gepubliceerd door Masenghini. De afbeeldingen zijn vereenvoudigde afbeeldingen van de Della Rocca and Dotti Soprafino decks.

Het deck bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Pietro Masenghini.

Klik voor een afbeelding



De Tarocchi Tharbon is een zwart/wit deck met 78 kaarten gemaakt door Roberto Bonadimani, en uitgegeven door Lo Scarabeo in een gelimiteerde editie.

De kaarten bevatten afbeeldingen met vogelachtige figuren.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco Bizzarro geeft een ironische draai aan de Piedmontese stijl van de tarot.

Het deck heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door Dal Negro. De afbeeldingen zijn gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Franco Bruna die in zijn land bekend is ivm karikaturen van politici en andere bekendheden. De grote Arcana en de hofkaarten zijn geillustreerd, de kleine Arcana kaarten niet.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco Degli Animali (Tarot van de dieren) is compleet gewijd aan dieren, klein en groot. Het deck werd uitgebracht in 1978 door il Meneghello en is gemaakt door Osvaldo Menegazzi, die ook de Tarocco della Musica heeft gemaakt.

Het is meer een verzamelaarsitem dan een bruikbaar deck omdat de afbeeldingen niet meer aan enige tarotsymboliek te relateren is.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco della Musica is gemaakt door Osvaldo Menegazzi, die ook de Tarocco degli Animali heeft gemaakt. Dit deck heeft 78 kaarten en werd in 1981 uitgebracht door il Meneghello.

De grote Arcana en hofkaarten zijn geïllustreerd, de kleine Arcana kaarten niet. Dit deck is compleet gewijd aan klassieke muziek, opera en ballet.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco delle Vetrate (of de Stained-Glass Windows Tarot) is gemaakt door Luigi Scapini en werd in 1997 uitgebracht door Dal Negro. Scapini is ook de kunstenaar van de Medieval Scapini Tarot.

De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen, maar op sommige kaarten is toch wel meer te zien dan alleen de cups of zwaarden e.d.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco di Colombo, gepubliceerd door Italcards, linkt de reizen van Columbus en de ontdekking van Amerika aan tarot.

Alle 78 kaarten zijn geïllustreerd, maar de kleine Arcana kaarten zijn moeilijk te duiden omdat er geen traditionele tarot symboliek in te ontdekken valt.

Het deck is gemaakt door Amerigo Folchi, die ook de Tarocco di Sissi, Tarocco Storico del Palio di Pistoia, de Master Tarot, de Millennium Tarot en het erotische deck Tarocco Erotico dei Giardini di Priapo op zijn naam heeft staan.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco di Sissi is een deck van de Italiaanse kunstenaar Amerigo Folchi die ook de Tarocco di Colombo, Tarocco Storico del Palio di Pistoia, de Master Tarot, de Millennium Tarot en het erotische deck Tarocco Erotico dei Giardini di Priapo op zijn naam heeft staan.

De 78 kaarten laten het leven van de Oostenrijkse keizerin Sissi zien. Het deck is in 1988 uitgebracht door Italcards in een gelimiteerde oplage van 3000 stuks.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco Erotico dei Giardini di Priapo (de 'Erotische tuin van Priapo') is een deck van de Italiaanse kunstenaar Amerigo Folchi die ook de Tarocco di Sissi, Tarocco di Colombo, Tarocco Storico del Palio di Pistoia, de Master Tarot en de Millennium Tarot op zijn naam heeft staan.

Dit deck is gepubliceerd door Meiattini.

Klik voor een afbeelding

De Tarocco Storico del Palio di Pistoia is een deck van de Italiaanse kunstenaar Amerigo Folchi die ook de Tarocco di Sissi, Tarocco di Colombo, de Master Tarot, de Millennium Tarot en het erotische deck Tarocco Erotico dei Giardini di Priapo op zijn naam heeft staan.

In de Italiaanse stad Pistoia wordt jaarlijks een festival gevierd, in 1985 werd dit deck uitgebracht door Lissone (Italy) in een gelimiteerde oplage van 2000 stuks ter gelegenheid van dit festival.

Klik voor een afbeelding



De Tarokado is een Frans deck met 78 kaarten gemaakt door Robert Cadot en gepubliceerd door Mortagne. De afbeeldingen zijn dromerig, alleen de grote Arcana kaarten zijn in kleur.

De kleine Arcana sets zijn hernoemd: Soleils (Zonnen -staven), Lunes (Manen -kelken), Etoiles (Sterren -zwaarden) and Terres (Aarde -pentakels).

Klik voor een afbeelding

Tarot Affirmations toont op 78 grote kaarten kleine afbeeldingen van de Universal-Waite tarot + 5 affirmaties.

Dit deck is gemaakt door Sally Hill en werd in 2001 gepubliceerd. Lees meer op de Tarot Affirmations website: www.tarotaffirmations.com

Klik voor een afbeelding

De Tarot Art Nouveau is een aaneenschakeling van elegante en kleurrijke beelden die een lenteachtige sfeer oproepen van wedergeboorte en nieuw leven. Met schitterende 'Jugendstil' afbeeldingen door Matt Myers.

Het deck is gepubliceerd door Lo Scarabeo in 2002. Niet geschikt voor beginners, het is meer een collectors item.

Klik voor een afbeelding

De Classic Tarot is een werkelijk klassiek deck, het is rond 1751 gemaakt door de kaartenmaker Claude Burdel met behulp van houtgravures. De afbeeldingen zijn eenvoudig, maar de originele betekenis van deze kaarten is nog steeds van kracht. Zoals je van zulke oude kaarten kunt verwachten, zijn er maar weinig verschillende kleuren gebruikt, maar het maakt wel een kleurige indruk. Het geheel is ontworpen in de stijl van de Tarot van Marseille en oorspronkelijk werden de kaarten met de hand en een mal ingekleurd.

Aanvulling van Moni de B.:

"Je ziet geen tekst in de kleine Arcana, alleen bij de King, Queen, Knight en Page. Toch is heel makkelijk te zien of je met Wands, Pentacles, Swords of Cups te maken hebt. Het is een makkelijk te lezen deck. Je ziet ook dat de huidige speelkaarten veel lijken op de afbeeldingen in de kleine Arcana, zoals de Queen en de King. De Page lijkt bijvoorbeeld duidelijk op de boer in onze speelkaarten (de boer is volgens de handleiding een mengeling van de Page an de Knight). Uit de handleiding valt ook op te maken dat dit deck de eerste basis was voor de speelkaarten en is ook, net als The Lord of The Rings, te gebruiken als speelkaartenset."

Klik voor een afbeelding

De Tarot de la Rea is gemaakt door de Franse kunstenaar Alain Bocher. Het deck heeft 78 kaarten en is gebaseerd op de Tarot de Marseilles. Het werd in 2 versies -een 'gouden' en een gewone versie- in eigen beheer gepubliceerd in 1982. Beide versies hebben goud en zilver in de afbeeldingen, maar de gold versie heeft ook vergulde randen.

Klik voor een afbeelding

De Tarot del Arco Iris wordt ook wel Rainbow Tarot genoemd. Het is een Spaans deck van 78 kaarten met enigszins mistige, etherische afbeeldingen gevangen in een ei-vorm, gemaakt door Marcela Garcia en uitgebracht door Sirio.

De kaarten hebben Spaanse titels, de Grote Arcana kaarten hebben traditionele afbeeldingen, de kleine Arcana heeft geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Tarot de los Angeles (Angel Tarot) is een ongebruikelijk Spaanstalig deck van 78 kaarten die allen gerelateerd zijn aan engelen. Het deck is uitgebracht door Fournier, de maker is mij niet bekend.

Klik voor een afbeelding

De Tarot de Marcelino is een op de Tarot de Marseilles geinspireerd deck van 78 kaarten gemaakt door Lynyrd-Jym Narciso die het in eigen beheer heeft uitgegeven. De grote Arcana kaarten zijn niet genummerd en de titels zijn in het Spaans.

Klik voor een afbeelding

De Tarot de Marsella is een reconstructie van de Marseilles Tarot, gemaakt door een Spaanse historici, Daniel Rhodes.

De achtergrond van de 78 kaarten is donker goudkleurig, de afbeeldingen zijn kleurrijk.

Klik voor een afbeelding

De Tarot de Pumariega is een Spaans tarot deck van 78 kaarten, gemaakt door Carlos Pumariega en gepubliceerd in 1990 door Fournier.

De afbeeldingen zijn geabstraheerd en kleurrijk en vaak ook grappig getekend.

Klik voor een afbeelding

De Tarot du Chat (Tarot of Cats) is een Frans deck met 78 kaarten. Elke kaart toont een kat en de titels zijn Franstalig.

Het deck is in 1994 gepubliceerd door Jacoues Grancher en werd gemaakt door Sedillot & Trapet.

Klik voor een afbeelding

De Tarot du Roy Nissanka is een Frans deck, uitgegeven door Grimaud en gebaseerd op de mythe van de Middeleeuwse Koning Nissanka van Sri Lanka. De titels van de kaarten zijn in het Frans en de alleen de grote Arcana en hofkaarten hebben verhalende afbeeldingen. Het deck is gemaakt door Maria Mestre.

Klik voor een afbeelding



De Tarot Erotica heeft afbeeldingen gebaseerd op de Rider-Waite symboliek maar met een erotisch sausje. Ook de titels zijn traditioneel behalve dat Staven hier Rods en Pentakels Stars worden genoemd.

Het deck werd gepubliceerd in 1999 en is gemaakt door Lori Walls.

Klik voor een afbeelding

De Tarot Illuminati heeft 78 kaarten en komt samen met een 160 pagina's tellend en in kleur geïllustreerd handboek. Het deck is gemaakt door Kim Huggens en Erik C Dunne en is in 2013 uitgegeven door Lo Scarabeo. De kaarten hebben prachtige afbeeldingen en een mooie gouden rand, en de box heeft een magneetsluiting.

Een diepgaande zoektocht naar verlichting drijft ons om te groeien, uitdagingen te overwinnen en ons volledige potentieel te bereiken. De afbeeldingen combineren artistieke schoonheid, symbolische diepte en intuïtieve kracht. Het deck is gebaseerd op de klassieke Rider-Waite, dus heel makkelijk te begrijpen. In het boek worden de kaarten duidelijk toegelicht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Volgens Docters Onno van Leeuwen is de oorspronkelijke tarot een spel van 80 kaarten bestaande uit 24 grote Arcana en 40 kleine Arcana kaarten en dan nog 16 hofkaarten. Volgens onderzoekingen is de tarot in het Oosten al erg lang bekend en maakten de Tempeliers tijdens hun kruistochten kennis met dit kaartspel. En zo werd de tarot ook in Europa geïntroduceerd. Maar in de eeuwen die hier op volgden is het spel weer uit de mode geraakt, zelfs in de ban gedaan en alleen in geheime genootschappen en esoterische kringen bekend gebleven.

Pas in vorige eeuw is de tarot in het Westen in bredere kring bekend geworden. Er zijn verschillende versies, zoals bijvoorbeeld de Tarot van Marseille waarvan soms zelfs wordt gezegd dat deze uit het begin van de 16e eeuw stamt, en die wordt gezien als één van de eerste in Europa uitgegeven tarot decks.

In de tarot zijn in de loop van vele eeuwen veranderingen aangebracht waardoor er volgens Docters Onno van Leeuwen twee grote Arcana kaarten zijn verdwenen: Jupiter (Waarheid) en Juno (Intuïtie). Sinds die tijd zitten er twee blanco kaarten in het spel. Ook is hier en daar de naamgeving en volgorde van de kaarten gewijzigd. In de Tarot in de herstelde orde zijn Juno en Jupiter weer opgenomen en ook is de naamgeving en volgorde van de kaarten weer tot zijn oorspronkelijke teruggebracht.

De Tarot in de herstelde orde is uitgebracht door Servire in 2003 en werd gemaakt door Rob Docters van Leeuwen & Onno Docters van Leeuwen.

Met dank aan Nico Viergever voor het ter beschikking stellen van zijn afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Tarot in the Land of Mystereum heeft 78 kaarten en is gemaakt door Jordan Hoggard die dit deck in eerste instantie in 2008 in eigen beheer heeft uitgebracht als de Mystereum Tarot, maar in 2011 is het deck gepubliceerd door Schiffer Books onder de nieuwe naam Tarot in the Land of Mystereum.

Hoggard heeft een architecten-achtergrond en de afbeeldingen van dit deck zijn vector-afbeeldingen die een groot aantal geometrische vormen tonen.

Klik voor een afbeelding

De Tarot Lukumi is opgedragen aan Santeria, het Afro-Cubaanse Orisha Spiritual System wat vooral bekend is als Lukumi.

Het deck heeft 78 kaarten, werd uitgebracht door Dal Negro, en is gemaakt door Caelum Rainieri & Ivory Andersen & Raphael Montoliu.

De kaarten zijn alleen te gebruiken voor een lezing als je op de hoogte bent van de Orisha.

Klik voor een afbeelding

De Tarot Magów (Tarot of the Magi) is een Pools deck met Engelse en Poolse titels. De kaarten hebben zwarte borders en esoterische afbeeldingen gebaseerd op de leer van de Golden Dawn, vol symboliek. Het deck is gemaakt door Jan Opalinsky & Jan Witold Suliga.

De eerste publicatie van dit deck vond plaats in 1991 in Polen. In 1994 bracht het Spaanse Fournier een editie met wat kleinere kaarten uit.

Meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

De Tarot Nova is een deck van 78 kaarten met afbeeldingen van een versimpelde Rider Waite gecentreerd geplaatst op een zwarte achtergrond.

Het deck is zeer geschikt om spelenderwijs kinderen iets over tarot bij te brengen.

Het is gemaakt door Dennis Fairchild & Julie Paschkis en werd gepubliceerd in 1999 door Running Press.

Klik voor een afbeelding

De Tarot Numerologico (Numerology Tarot) is een deck van 78 kaarten gebaseerd op de Marseilles Tarot. Er zijn numerologische, astrologische en esoterische symbolen op elke kaart.

Ik weet niet wie dit deck gemaakt heeft, alleen dat Forunier het uitgegeven heeft.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of a Moon Garden is gemaakt door Karen Marie Sweikhardt en werd uitgegeven door US Games in 1994.

Elke kaart bezit een duidelijk herkenbaar kader, een beetje wingerd-achtig getekend. De afbeeldingen hebben heldere kleuren en de achtergronden wekken meestal de indruk dat de gebeurtenissen zich in de nacht afspelen. Er zijn maar een paar kaarten met een niet donkere achtergrond, zoals bijvoorbeeld the Sun en Temperance, waarschijnlijk alleen omdat deze kaarten daar echt om vragen. Een beetje vreemd is dat de kleur zwart juist in Pentacles 5 nauwelijks aanwezig is, terwijl deze kaart toch van oorsprong te maken heeft met eenzaamheid, isolatiegevoelens, verlies etc.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of Aquarius Era volgt de traditionele Rider-Waite symboliek en naamgeving. De titels staan in 3 talen op de kaart: Russich, Engels en Frans.

Het deck is gemaakt door Maria Bolgarchuk en werd uitgebracht in 1998.

Klik voor een afbeelding

De verloren gegane beschaving is terug te vinden in Atlantis, 'het verloren land'. Om terug te keren naar Atlantis is in de Tarot of Atlantis de universele symboliek van de tarot gekoppeld aan oude mediterrane mythen, die in deze Tarot van Atlantis prachtig verbeeld worden.

Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2004. Het ontwerp is van Bepi Vigna en de illustraties, in een fantasy 'comic-book' stijl, zijn van Massimo Rotundo.

Er zitten 78 kaarten, met titels in verschillende talen waaronder ook Nederlands, in dit deck en sommige hebben andere namen gekregen:
The Fool – The poet
The Magician – The priest
The High Priestess – The Mother Goddess
The Empress – Antinea
The Emperor – Poseidon
The Hierophant – Melkart
The Lovers – The Fighters
The Chariot – The Ship
Justice – The Shardana warriors
The Hermit – The wise man
The Wheel – The city of five rings
Strength – The amazon
The Hanged Man – The merchant
Death – The mother of the warrior
Temperance – The plain
The Devil – Leviathan
The Tower – The fortress
The Stars – The astronomer
The Moon – The dancers
The Sun – The pillars of Hercules
Judgement – The earthquake
The World – The sea

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of Casanova is een erotisch deck gebaseerd op de verhalen en het leven van de 18e-eeuwse avonturier Casanova in Venetië. Zijn naam werd een synoniem voor vrouwenversierder en Casanova dankt zijn blijvende reputatie vooral aan zijn zeer uitgebreide memoires die, met de nodige academische omzichtigheid, als een 18e-eeuws tijdsdocument kunnen worden gezien. Als actief occultist was hij ook betrokken bij genootschappen zoals de Rozenkruisers en de vrijmetselarij.

Ondanks dat de kaarten redelijk wat naakt laten zien relateren de afbeeldingen nog wel aan de traditionele tarot symboliek. Het deck bevat 78 kaarten en is gemaakt door Luca Raimondo, en werd in 2000 uitgebracht door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Ceremonial Magick is gemaakt door de kunstenaar Lon Milo DuQuette. Hij wilde verschillende esoterische stromingen in de Tarot of Ceremonial Magick samenbrengen. In dit spel vind je astrologische symbolen, invloeden van de Kabbala en de I Ching. DuQuette heeft zich vooral laten inspireren door het werk van Aleister Crowley, met name zijn Thoth deck.

Het deck was uitverkocht maar is in 2011 opnieuw uitgebracht door Thelesis Aura.

Klik voor een afbeelding



De Tarot of Cleopatra is gebaseerd op de oude Egyptische beschaving en is specifiek opgedragen aan Cleopatra, de laatste Egyptische koningin. Ondanks dat de namen van de kaarten traditioneel zijn is het allesbehalve een traditioneel opgezet deck.

De afbeeldingen op de 78 kaarten hebben een papyrus-achtige achtergrond en zijn gemaakt door Silvana Alasia & Etta Stoico. In 2006 door Lo Scarabeo uitgegeven. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of Dreams is een digitaal in de RW stijl geïllustreerd tarot spel van 78 kaarten. Het is gemaakt door Lee Bursten (van de Gay Tarot) en Ciro Marchetti die de Gilded Tarot, de Legacy of the Devine Tarot en het Oracle of Visions op zijn naam heeft staan.

Het deck heeft een traditionele naamgeving met uitzondering van De Hiërofant, dat is hier 'Faith' geworden, zie de afbeelding rechtsboven.

Lees meer over dit deck op de website van Ciro Marchetti: www.ciromarchetti.com

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of Dürer heeft 78 kaarten en is gemaakt door Giacinto Gaudenzi, die ook de Celtic Tarot en het erotische deck de Decameron Tarot op zijn naam heeft staan. Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo.

Voor mensen met een RW achtergrond kunnen de afbeeldingen op de kaarten verwarrend werken, je hebt er wel het bijbehorende boek bij nodig.

Albrecht Dürer was een Duits kunstschilder, tekenaar, maker van houtsneden en kopergravures, kunsttheoreticus en humanist uit de Noordelijke Renaissance.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of Eden is een herdruk van een Duits tarot deck, de Zukunfts Tarot. Het heeft wat grotere afbeeldingen dan het origineel en de enorme witte borders zijn ook verdwenen. Behalve in het Duits zijn de titels nu ook in Engels en Frans aanwezig. De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Alika Lindbergh & Maud Kristen. Het werd gepubliceerd in 2006 door Urania.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Jane Austen toont figuren en situaties uit de boeken van de 19e eeuwse Engelse schrijfster Jane Austen. Het deck heeft 78 compleet geïllustreerde kaarten, gemaakt door Diane Wilkes & Lola Airaghi. Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2006.

Diane Wilkes is de webmistress van de Tarot Passages website, en zij heeft vast heel wat research moeten doen om de karakters van Jane Austen te koppelen aan traditionele tarot symboliek. Dat is wonderwel gelukt, maar voor het leren werken met dit deck zul je wel gebruik moeten maken van het bijgeleverde boek.

Klik voor een afbeelding

Bij de Tarot of Love gaat het om een tarotspel met een extra kaart die Soulmates wordt genoemd en de grote Arcana uit 23 kaarten laat bestaan (totaal dus 79 kaarten). Dit spel is speciaal ontworpen voor geliefden en partners. De illustraties zijn van Marcia Perry.

Het boek wat bij het deck zit beslaat 176 pagina's en is geschreven door Gayan S. Winter. Gepubliceerd door AGM Müller in 1991.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Marseilles is een erg oud deck. Er is al sprake van een Marseilles Tarot welke rond 1700 zou zijn gemaakt door Jean Dodal uit Lyon. Zoals bij oude decks gebruikelijk tonen de kleine Arcana kaarten geen afbeeldingen, slechts de soort is te zien. De overheersende kleuren zijn rood, blauw, geel en groen, en er is ook veel ruimte op de kaarten niet ingekleurd. Oorspronkelijk waren de titels van de kaarten Franstalig (en vaak verkeerd gespeld *). Er zijn meerdere tarot spelen op die van Marseilles gebaseerd, bijvoorbeeld de Angel Tarot en de Tarot Classic.

De kaarten zijn een reproductie van de Tarot of Marseilles van Claude Burdel uit 1751. Het is in 1987 gepubliceerd door Lo Scarabeo. De titels zijn in 6 talen, waaronder Nederlands.

*) Een van die decks is bijvoorbeeld de Vlaamse tarot uit 1780, oorspronkelijk gemaakt door Van den Borre. Zelfs de naam van dit spel is al verkeerd gespeld nl "de Vlaamse Tarok". Dit is te wijten aan de vaak geringe opleiding van degene die de kaarten maakten. Ook komen er andere figuren in voor zoals "Le ' spagnolle Capitaino Fracasse" (De Pauzin/priesteres, eveneens met spelfout), en "Bacus" (Paus).

Met dank aan Nico Viergever voor deze aanvulling.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Mermaids is geheel gewijd aan het mytische zeewezen de meermin. De afbeeldingen op de 78 kaarten geven je een onder water gevoel, dit deck is gemaakt door Mauro De Luca & Pietro Alligo (o.a. van de Tarot of the Holy Grail, Golden Botticelli Tarot).

De Tarot of Mermaids werd in 2003 door Lo Scarabeo uitgebracht. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de traditionele Rider-Waite-Smith stijl. Het deck is gechikt voor de meer ervaren tarotisten.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of Metamorphosis kwam uit in 2005 bij Lo Scarabeo en is gemaakt door Massimiliano Filadoro & Luigi di Giammarino. De afbeeldingen zijn dromerig en surreëel.

Transformatie en vernieuwing zijn de wetten die de oneindige dans van onze realiteit bepalen. Op bijna elke afbeelding zie je wel iets wat bezig is te transformeren in wat anders. De structuur van dit deck is volgens de RW met Kracht op de 11e plaats en Gerechtigheid op de 8e, maar de gebruikte symboliek is zeker niet traditioneel. Een mooi deck, maar niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

In de Tarot of Northern Shadows vind je zowel Noorse als Keltische tradities en overleveringen terug die -volgens het instructieboekje- 'lost in the mist of time'.

Dit deck is uitgevoerd door Sylvia Gainsford, dezelfde kunstenares die de Tarot of the Old Path heeft geïllustreerd. Het is gepubliceerd door US Games in 1997.

De hofkaarten en de grote Arcana hebben traditionele namen behalve de High Priest (Hierophant) en Destruction (Tower). Strength is kaart VIII en Justice is XI. De kleine Arcana bestaat uit Cups, Swords, Rods en Discs.

Leuk detail is misschien dat de Pages van de 'masculine' soorten Swords en Rods vrouwelijk zijn, en bij de 'feminine' andersom. Alle afbeeldingen zijn geplaatst op een witte achtergrond en de kaarten hebben geen duidelijke borders. De namen staan onderaan de kaart, zowel in het Duits als in het Engels, en ze zijn ook genummerd.

De hofhouding heeft verschillende thema's:
- Rods: Noorse goden en godinnen
- Cups: Helden en heldinnen uit de legendes van Wales
- Swords: Figuren uit Brits-Keltische legenden
- Discs: Figuren uit de Iers-Keltische legenden

Ondanks de verschillende bronnen lijkt het mij, wanneer je al kennis hebt van de Rider-Waite, niet zo moeilijk om met dit deck te werken. Het bijbehorende instructieboekje geeft slechts sumiere achtergrondinformatie, verder een beschrijving van de kaarten, ook aan omgekeerde legging wordt aandacht geschonken.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck



De Tarot of Oz is gebaseerd op de verhalen van Oz van de schrijver Frank Baum uit de jaren 1900 - 1920. De meest bekende is 'The wizard of Oz'.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door David Sexton, en het is in 1997 door Llewellyn uitgebracht. Een deck voor verzamelaars en liefhebbers van de verhalen van Oz.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of Pirates is een mooi deck in 2008 gepubliceerd door Lo Scarabeo. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Bepi Vigna & Arturo Picca & M. Benevento.

De afbeeldingen tonen een geïdealiseerde en geromantiseerde kijk op het piratenleven, compleet met de gouden schat en de eenogigen, maar voor mensen met behoefte aan traditionele tarot symboliek is het niet zo geschikt.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Prague is een prachtig deck met afbeeldingen gemaakt van foto's van Praagse kunst en archtectuur collages. Het deck is geen Rider-Waite kloon, maar de overeenkomsten zijn nog groot genoeg om ook geschikt te zijn voor beginners.

Van oudsher is Praag een stad van occultisme en magie en in de loop der eeuwen heeft Praag o.a. vele astrologen en alchemisten voortgebracht. Onder de nieuwkomers van deze eeuw is de Tarot of Prague al hard op weg een klassieker te worden.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Alex Ukolov & Karen Mahony en werd in 2004 uitgebracht door Magic Realist Press. Lees meer op de website van de uitgever.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Princesses heeft 78 kaarten met brede randen en veelkleurige afbeeldingen, allen met als thema prinsessen uit de geschiedenis, mythen en legendes.

Dit deck is gemaakt door Severino Baraldi & Floreana Nativo en werd uitgebracht door Lo Scarabeo in 2009.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Reflections heeft 78 kaarten gemaakt door Francesco Ciampi & Pietro Alligo (van o.a. ook de Tarot of Mermaids) en werd in 2008 door Lo Scarabeo uitgebracht.

De titels van de kaarten zijn traditioneel en in 6 talen aanwezig waaronder Nederlands. En ook al zijn de afbeeldingen niet gelijk aan de RW, de betekenis van de kaarten blijft in grote lijnen hetzelfde.

Klik voor een afbeelding

Zoals de naam al doet vermoeden is de Tarot of Sexual Magic een erotisch deck. Het heeft 78 kaarten en is gemaakt door Laura Tuan & Mauro De Luca.

De Tarot of Sexual Magic werd in 2009 gepubliceerd door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Bij dit deck zijn de afbeeldingen wat minder expliciet seksueel getint dan bij andere erotische decks van Lo Scarabeo. De afbeeldingen van de Tarot of Sexual Magic zijn romantisch erotisch te noemen.

"There is no better source of magical energy than the primal drive that moves us all."

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op Facebook



Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Ook voor tarot decks


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Computer algemeen


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...


'Dit boek ontstond als gevolg van een visioen dat ik jaren geleden kreeg...' schrijft de Chippewa medicijn­man, ziener en Indiaanse leider Sun Bear. En in Het Medijnwiel zetten hij en zijn helpster Wabun dit visioen uiteen in een geheel nieuw stelsel van aarde-astrologie.
Cover van dit boek is © CatharinaWeb vof.

Koop Het Medicijnwiel


Reizen algemeen

Leer gitaar spelen in 22 lessen

Soul RetrevalHoe zou je het vinden als jij nu eens echt gitaar kunt spelen? Volg de lessen op je smartphone, tablet, computer of laptop. Het kan allemaal!

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer


Maak je sjamanendrum

sjamaan.nl

Bezoek de shop


Engelen Antwoorden

Soms heb je een eenvoudig antwoord nodig op je vraag, een antwoord dat de spijker op zijn kop slaat. Deze kaarten van Doreen Virtue bieden je betrouwbare leiding

Lees meer...