Magie beoefenen

magieMagie beoefenen kun je niet van de ene op de andere dag, dat vraagt geduld, oefening en veel ervaring. Magie is ook vaak iets heel persoonlijks, je ontwikkelt je steeds verder in de loop der jaren, en niet alles is zomaar van anderen te leren. Wel zijn er een aantal basisvaardigheden die je je eerst eigen zult moeten maken voordat je als wicca magie kunt beoefenen.

Concentratie

Concentratie is erg belangrijk, je aandacht mag alleen gericht zijn op de handeling die je wilt verrichten. Je kunt je concentratievermogen ontwikkelen met de volgende oefening:

 • Neem een horloge en probeer je ten minste 2 minuten lang alleen maar op het verspringen van de secondewijzer te concentreren. Dat is nog knap lastig als je dit niet vaker hebt gedaan. Oefen zoveel mogelijk, je kunt dit overal doen als je ergens moet wachten.


Meditatie

meditatieMediteren is in feite een manier van communiceren met je onderbewuste. Hiervoor moet je een alerte geest in een ontspannen lichaam hebben. Mediteren helpt je antwoorden en ingevingen te ontvangen. Mediteer dagelijks, begin met 10 minuten en voer het geleidelijk op tot maximaal een half uur. Je kunt hiervoor de volgende oefening gebruiken:

 • Zorg dat je niet gestoord kunt worden, zet muziek en mobieltjes e.d. uit en ga ontspannen rechtop zitten. Adem langzaam en diep in, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling, probeer verder nergens aan te denken, let alleen op je ademhaling en laat een intens gevoel van rust en onspanning over je komen.
   
 • Wanneer je goed in staat bent te mediteren en er is een probleem of een vraag waar je mee zit, doe dan eerst bovenstaande meditatie-oefening en wanneer je totaal ontspannen bent, haal je de vraag of het probleem naar je bewustzijn. Geef het innerlijk de ruimte en laat het zich ontwikkelen. Als je gedachten afdwalen verplaats je je aandacht weer naar het probleem. Je zult op den duur merken dat je gedachten een stuk rustiger worden en dat er nieuwe denkbeelden of antwoorden in je bewustzijn naar boven komen.


Visualisatie

VisualisatieEen belangrijk onderdeel van magie beoefenen is het resultaat van je wens visualiseren. Net als bij meditatie wordt visualisatie uitgevoerd met een alerte geest in een ontspannen lichaam, en in een andere staat van bewustzijn. Gebruik de volgende oefening om het visualiseren te leren:

 • Zorg dat je minimaal 20 minuten niet gestoord kunt worden, zet mooie ontspannende muziek op. Ga op een stoel of op de grond zitten en zorg dat je rug recht is, ontspan je nek en schouders, gebruik de vaardigheden die je hebt verkregen door het mediteren.
   
 • Neem een foto van bijvoorbeeld een huis in een wijds landschap. Bestudeer de foto nauwkeurig en met je volle aandacht. Sluit dan je ogen en probeer het beeld zo duidelijk mogelijk voor je geestesoog te halen. Let op alle details, wat voor kleuren zie je in het landschap? Welk seizoen is het? Zijn er ook mensen te zien, of dieren?
   
 • Wanneer je het beeld duidelijk ziet met je innerlijk oog ga je het 'leven inblazen'. Plaats jezelf in het landschap en vraag je af wat voor geuren je ruikt, of er ook dieren in je buurt zijn, of er kinderen spelen, of er was buitenhangt, of je verkeer kunt horen... Stap voor stap maak je het beeld steeds realistischer en jouw visualisatievermogen steeds beter.
 Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...
Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer