Je bevindt je hier: wicca » sabbats » beltane

 

Bij elke sabbat heeft Yvonne Vrijhof van Heks en Kruid voor ons een column geschreven over de daarbij behorende rituelen.

Natuurfeest van de aankondiging van de Zomer

Met Beltane wordt het begin van de zomer aangekondigd, het wordt in veel tradities gevierd na de zonsondergang van 30 april, maar de kracht van dit feest is zo sterk dat het tot drie dagen erna gevierd kan worden!

Het is het natuurfeest van vruchtbaarheid en bevruchting, wat nu sterk zichtbaar en voelbaar is. De natuur laat alles ontluiken en de zaadjes die in Moeder Aarde zaten lopen, onder de toenemende zonnekracht, nu volledig uit.

Met Beltane worden vaak vuren ontstoken, het zogenaamde ‘Beltane Vuur’, dit staat symbool voor de Zonnegod Bel die met zijn vuurkracht de aarde bevrucht. Dit vuur wordt ook gebruikt om met een geliefde overheen te springen om zo elkaar de liefde te verklaren. Beltane staat dan ook in het teken van de liefde en het is nu een magisch moment om een liefdesritueel uit te voeren.

Wil je Beltane met je geliefde vieren?

Dan kun je beginnen om een cirkel te maken van meidoorntakken en in het midden van de cirkel een vuur te maken. Vervolgens spring je, samen met de geliefde waar je het aankomende jaar mee door wilt brengen, over het vuur en verklaar je elkaar de liefde. Als je geen plek hebt om vuur te maken, plaats dan een meipaal (tak van de Berk of Meidoorn) in het midden van de cirkel en versier deze met rood/witte linten en dans samen rond deze meipaal.

Wil je Beltane alleen vieren?

Dan is het nu een mooie tijd om jezelf te handvasten, dit is een mooie manier om trouw te beloven aan jezelf. Als je je jezelf volledig kunt omarmen en liefde kan voelen voor je lichaam, geest en ziel, dan kun je deze liefde ook aan een ander geven.

Beltane Handvast ritueel

Maak met Beltane voor jezelf een vuurtje en zorg je ervoor dat je 12 (rode) draden van ca 1,5 meter hebt klaarliggen. Begin het ritueel door de draden te vlechten tot een mooi koord (4 draden per streng). Tijdens het vlechten heb je tijd om een mantra op te zeggen of te zingen bijv: Met dit koord verbind ik mijzelf met mijn ziel.

Als je klaar bent met vlechten verzegel je het koord door het losjes om je polsen vast te maken en er een knoop in te leggen (dit vergt wat mond en voetwerk).

Kijk dan naar je handen hoe deze verstrengeld zijn met elkaar en sluit je ogen. Zeg de volgende tekst* hardop:

Mijn IK beloofd mijn ZIEL trouw.
Mijn ZIEL beloofd mijn IK trouw.
Zo zal ik handelen vanuit bezieling.
Zo zal mijn hart volledig opengaan.
Zo kan ik van de wereld een betere plek maken
Mijn ziel en mijn Ik zijn dankbaar

Blijf even in dit gevoel en sta open voor tekenen en/of signalen die deze handvasting bevestigen.

* De tekst is een voorbeeld, wil je het aanpassen aan je eigen ideeën dan is dat natuurlijk altijd goed.

Sluiting van het Beltane handvast ritueel

Sluit af met wat te eten en te drinken, je dankbaarheid te betuigen aan het leven en de magische en krachtige werking van de elementen; aarde, lucht, vuur en water. Zet ’s nachts ook buiten wat eten neer voor de elfen, het liefste onder een meiboom. Deze tijd is de sluier tussen onze werelden namelijk heel dun en zou je contact kunnen leggen met de elfen.

Een mooi, liefdevol en vruchtbaar Beltane gewenst!

Yvonne VrijhofHeks en Kruid

 Hoofd in de wolken

Online opleiding

Bij Heks en Kruid kun je via E-learning een online opleiding volgen waarbij je leert hoe je kruiden, maan en magie kunt gebruiken in het dagelijkse leven.

Lees meer over de opleidingen op de website van Heks en Kruid

Inzichten uit de natuur

Yvonne heeft ook een boek geschreven Hoofd in de Wolken & voeten in de aarde. Het boek is op een natuurvriendelijke manier gedrukt en is echt een aanrader. Het heeft ook ruimte voor eigen inzichten en is verrijkt met prachtige illustraties.

Koop het boek

Jaarcirkel

JaarcirkelIn maart 2021 werd haar nieuwe boek Jaarcirkel Leven in het ritme van de seizoenen uitgebracht. Word een jaar rond geïnspieerd de verbinding aan te gaan met de energie en het ritme van de natuur. Ga op ontdekking door de seizoenen en ervaar wat de magie van hét moment je brengt!

Koop het boek

 
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...
Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Tweelingzielen orakel

Laat je bege­leiden in je persoon­lijk tweeling­zielen­proces door ervarings­deskun­dige Fabio Vinago. Bewan­del het pad naar onvoor­waarde­lijke liefde.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...