Wat zijn runen

runenHet runenschrift (kortweg runen) is het oudst ons bekende schrift dat in Germaanse landen werd gebruikt. Het bestaat uit letters samengesteld uit meestal rechte en hoekige lijnen die gemakkelijk in bijvoorbeeld steen of hout konden worden gekrast. De betekenis van het woord rune is ook wel "geheim" of "verborgen", al naar gelang van tijd en taal.Zelf je runenstenen maken

Het is niet moeilijk om aan runenstenen te komen, maar je kunt natuurlijk ook zelf je runenstenen maken. Tips hoe je dat kunt doen kun je vinden op onze runen afdeling.

Maak je eigen runen

Runen kopen


Verschillende soorten Runenschriften

Er bestaan verschillende soorten runenschriften, de bekendste is het Oude Futhark. Evenals het Griekse alfabet bevat de reeks 24 runentekens in een specifieke volgorde. Deze runen worden ook op CatharinaWeb gebruikt. Dit schrift is onderverdeeld in 3 groepen van 8:

  • Freya's acht
  • Hagals acht
  • Tyrs acht

Lees meer over runenHet Drie Runen Orakel

Je kunt hieronder de gratis versie van het Runen Orakel raadplegen. Er is ook een uitgebreide versie van het Drie Runen Orakel.
 

Trek de Runen door er op te klikken:

Verleden

Heden

Toekomst

 


Meer runen op CatharinaWeb

Ga naar de runen afdelingMisschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op Facebook
Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...