Samen of alleen

wiccaVeel wicca's beginnen solitair maar krijgen op een gegeven moment toch behoefte om samen met anderen te werken. In zo'n geval kun je je, als je boven de 18 bent, aansluiten bij een coven. Maar dat is simpeler gezegd dan gedaan, want de covens die je zo kunt vinden als je even zoekt in Google, en waar je je zo aan kunt melden, daarvan is het nog maar de vraag of het wel een echte coven is...

Pas op voor oplichters en commerciële 'wicca'

Er zijn mensen en bedrijven die met het verkopen van 'wicca' alleen maar geld willen verdienen. Aansluiten bij zo'n coven kan je dan ook een hoop geld kosten. Een echte coven zal nooit (veel) geld van je vragen voor een lidmaatschap of een training. Niet meer dan een kostendekkende bijdrage voor de gebruikte materialen en dingen zoals wierook en kaarsen e.d.. Als de deelname aan een coven of aan een training een aardig prijskaartje heeft, zonder dat er een duidelijke verantwoording over wordt afgelegd, dan moet je echt goed uitkijken.Pas op voor sektes en valse wicca's

wiccaAls je wordt uitgenodigd voor gesprekken met groepsleiders heb je aan het door Isaac Bonewits in het Engels opgestelde Cult Danger Evaluation Frame een goede leidraad. Met deze vragenlijst in je achterhoofd kun je redelijk goed sekte-achtige aspecten van een bepaalde groep onderkennen. In het algemeen kun je zeggen dat het initiatief tot een gesprek altijd ligt bij de zoekende wicca, nooit andersom. Zijn covenleiders aan het recruteren, dan moet je dus altijd op je hoede zijn.

Wat is een coven

Een coven (in het Nederlands 'heksenkring') is een hechte groep wicca's die samen studeren, magie beoefenen en rituelen uitvoeren. Om religie te ervaren en rituelen uit te voeren moet je je helemaal op je gemak, ontspannen en veilig kunnen voelen met de andere mensen in de groep. De hechtheid, de verbondenheid van de leden onderling, is dus van groot belang.De afspraak om alles van de groep ook binnen de groep te houden is de meest eenvoudige manier om de veilige sfeer voor iedereen te waarborgen. Op het moment dat er mensen gaan praten buiten de coven over zaken die alleen de coven aangaan, is het meestal snel afgelopen met de coven. Want in een sfeer van geroddel en wantrouwen kun je niet meer bezig zijn met waar het in feite om gaat: het samen beleven van de mysteriën van de Godin en de God.

Wat is een inwijding

wiccaIn het algemeen is een inwijding een bepaald ritueel waarbij je een bepaalde duidelijke overgang maakt. In veel oudere culturen vindt er bijvoorbeeld een inwijding plaats wanneer je als kind de stap naar volwassenheid zet. In onze hedendaagse maatschappij maken wij geen serieuze rituele overgangen meer mee, laat staan een inwijding met een diepere spirituele betekenis. Als jongere gaat je leven haast vanzelf richting volwassenheid.

Een inwijding in een coven

Een inwijding in een coven houdt in feite het lidmaatschap van die coven in. Na een kortere of langere kennismakingsperiode hebben de groepsleden besloten dat je past bij deze coven. Jij op jouw beurt voelt je ook op je gemak bij deze mensen, de coven heeft je echt iets te bieden. De inwijding in de coven zorgt ervoor dat je een formeel lid van de coven wordt. Je legt bepaalde beloftes af en je wordt bekend gemaakt met de rituelen en afspraken die in deze coven van toepassing zijn.Zelfinwijding

wiccaTegenwoordig lees je ook veel over zelfinwijding, als solitaire wicca zou je je eigen inwijdingsritueel kunnen doen. De magie van woorden is erg groot, mits je je bewust bent van hun betekenis. Het woord 'zelfinwijding' maakt dat het woord 'inwijding' z'n betekenis verliest. Je kunt ingewijd wórden, maar je kunt niet tegelijkertijd inwijder en inwijdeling zijn.

Vergeet het woord 'zelfinwijding', het is een tegenstrijdig woord dat je afhoudt van je groei als wicca. 'Zelfinwijding' is totaal niet noodzakelijk om rituelen te mogen leren, of om jezelf wicca te kunnen noemen. Waar het om draait is overgave, studie, volharding en creativiteit.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Leer gitaar spelen in 22 lessen

Soul RetrevalHoe zou je het vinden als jij nu eens echt gitaar kunt spelen? Volg de lessen op je smartphone, tablet, computer of laptop. Het kan allemaal!

Lees meer...Engelen Antwoorden

Soms heb je een eenvoudig antwoord nodig op je vraag, een antwoord dat de spijker op zijn kop slaat. Deze kaarten van Doreen Virtue bieden je betrouwbare leiding

Lees meer...