Je bevindt je hier: wicca » sabbats » ostara

 

Bij elke sabbat heeft Yvonne Vrijhof van Heks en Kruid voor ons een column geschreven over de daarbij behorende rituelen.

Natuurfeest van de Lente

ostaraOstara is het natuurfeest van de Lente en wordt gevierd op 20 maart, op deze datum is dag en nacht even lang. Er is balans en de lente mag gevierd worden.

Ostara is de Lentegodin, zij brengt de zon, scheppende kracht en creativiteit mee vanuit het Oosten. Ook brengt zij hoop op nieuw leven en nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Hierdoor kijken wij, bewust of onbewust, reikhalzend naar haar komst uit. Na Ostara worden de dagen langer dan de nachten, de zon begint weer te overheersen.

Met dit feest kan je de magische groeikracht van de lente aanwenden om iets dat je in gang hebt gezet te stimuleren en te versterken. Dit kan van alles zijn waar jij meer groeikracht aan wilt geven.

Magisch Wens-Ei maken met Ostara

eierenVerf tijdens Ostara gekookte eieren met de kleuren rood, groen en geel*. Probeer tijdens deze bezigheid jezelf te verbinden met de stralende lentegodin, voel de kriebels in je buik van de belofte van de lente! Zet de eieren in het zicht, het is de bedoeling dat je deze dag 1 of 2 eieren opeet.

Geef iedereen die erom vraagt ook een ei. Het eten van een magisch voorwerp is een oude manier om magische energieën te absorberen, daarom eet men met Pasen ook eieren.

Eén rood ei

Maak ook 1 rood ei voor jezelf en schrijf daar jouw wens op waar je groeikracht aan wilt geven. Laad het Ei vervolgens op met jouw wens, neem het ei in je handen en breng jezelf tot rust… Probeer je hoofd leeg te maken en jezelf alleen te richten op de wens, breng dan de wens naar jouw ei toe met je ogen dicht en probeer voor je geestesoog te zien dat het zich al manifesteert in het leven… Spreek je wens hardop uit en blijf dit herhalen tot het voor jou goed voelt. Dit kan vijf minuten zijn, maar ook een half uur.

ei begravenVervolgens begraaf je dit ei bij zonsondergang buiten in de aarde. Schenk bij dit ei ook iets voor groeikracht voor moeder aarde waarvan je weet dat het haar zal helpen om weer tot volle ontplooiing te komen (bijv zaadjes). Dank de Aarde en de Lentegodin terwijl je jouw ei met jouw wens begraaft en laat het dan los… Vertrouw erop dat jouw wens in behandeling wordt genomen door de Lentegodin.

Maak ook 1 rood ei voor iemand anders, schenk dit ei aan die persoon en vertel hoe ze hier een magisch wens-ei van kunnen maken, zoals hierboven beschreven.

* Probeer eens natuurlijke verfstoffen te gebruiken, bijv geel door de stampers uit de bloemen te knippen die op tafel staan of in de tuin (tulpen of krokussen) en groen door gedroogde kruiden te vijzelen en tot poeder te maken en rood door bietensap te gebruiken.

Verdere Ostara activiteiten

kransVier het leven en de lente, versier je huis met veel verse kruiden en verbind je deze dag met de natuur. Tevens is er een symboliek die aangeeft dat de zon op de eerste lentedag 3 vreugdesprongen maakt voordat hij echt opkomt. Water wat op deze ochtend uit een put/bron wordt gehaald is magisch en heilzaam. Je kunt ook een fles of bokaal water buiten zetten, zo gericht dat het de eerste zonnestralen opvangt op de ochtend van 20 maart. Als je dan toch buiten bent, ga even met je blote voeten in het gras staan en ervaar de frisse scheppingskracht van de dageraad.
 

Ik wens je een magische Ostara en dat je wensen mogen uitkomen.

Yvonne VrijhofHeks en Kruid

 Hoofd in de wolken

Online opleiding

Bij Heks en Kruid kun je via E-learning een online opleiding volgen waarbij je leert hoe je kruiden, maan en magie kunt gebruiken in het dagelijkse leven.

Lees meer over de opleidingen op de website van Heks en Kruid

Inzichten uit de natuur

Yvonne heeft ook een boek geschreven Hoofd in de Wolken & voeten in de aarde. Het boek is op een natuurvriendelijke manier gedrukt en is echt een aanrader. Het heeft ook ruimte voor eigen inzichten en is verrijkt met prachtige illustraties.

Koop het boek

Jaarcirkel

JaarcirkelIn maart 2021 werd haar nieuwe boek Jaarcirkel Leven in het ritme van de seizoenen uitgebracht. Word een jaar rond geïnspieerd de verbinding aan te gaan met de energie en het ritme van de natuur. Ga op ontdekking door de seizoenen en ervaar wat de magie van hét moment je brengt!

Koop het boek

 
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Tweelingzielen orakel

Laat je bege­leiden in je persoon­lijk tweeling­zielen­proces door ervarings­deskun­dige Fabio Vinago. Bewan­del het pad naar onvoor­waarde­lijke liefde.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...
Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten