Wat is schouwen

spiegelsSchouwen is het kijken in een spiegelend oppervlak. De bekendste methode is het kijken in een kristallen of glazen bol, maar je kunt ook schouwen in een spiegel. Schouwen kan in alles wat spiegelt, bijvoorbeeld een donker raam terwijl het binnen licht is of met de traditionele zwarte spiegel.

Bij schouwen gaat het erom dat je zo lang mogelijk naar één punt in het spiegelende oppervlak kijkt, totdat je merkt dat zich zintuiglijke indrukken, meestal beelden, vormen. Uit de beelden kan een boodschap of het antwoord op een gestelde vraag worden afgeleid.De techniek van het schouwen

schouwenDe techniek bestaat erin het bewustzijn op een zodanige manier te beïnvloeden dat beelden zich uit het onderbewuste losmaken en naar de oppervlakte komen zodat je ze kunt waarnemen.

De indrukken uit het onbewuste kunnen ook via de andere zintuigen komen. In plaats dat je iets ziet kun je ook wat voelen, ruiken of horen.

Je kunt ook een behaaglijk of onbehaaglijk gevoel krijgen. Al deze indrukken worden langs buitenzintuiglijke weg opgewekt en doen zich voor in de vorm van een zintuiglijke ervaring.
De geschiedenis van spiegels

schouwenAan spiegels wordt al heel lang een magische kracht toegekend. Een spiegel keert alles om, net als in het volksgeloof van veel culturen alles omgekeerd is in de geestenwereld. De spiegel ziet ook wat achter je is. Gebeurde er iets met de spiegel dan gebeurde er iets met jou, dat was de overtuiging van de meeste mensen in de Middeleeuwen.
Maar ook in deze tijd zijn er mensen die geloven dat het breken van een spiegel zeven jaren van ongeluk brengt. Vaak schreef men aan de spiegel ook het vermogen toe om antwoorden of de toekomst te laten zien. Denk maar aan onze sprookjes en bijvoorbeeld de Boze Stiefmoeder die wil weten wie de mooiste van het land is. 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten