De Aap als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

aap

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

De Aap in de liefde

De Aap is snel afgeleid en verveeld, en erg rusteloos. Ze willen graag steeds weer iets nieuws en zijn dan ook van nature niet zo geschikt voor een langdurige relatie. Een Aap is snel verliefd, maar het is ook snel weer over.

Ze hebben erg veel aandacht nodig en als ze dat niet bij die ene kunnen krijgen zoeken ze het net zo makkelijk bij een ander. En door hun originaliteit, vrolijke humeur en hun charme is het niet zo moeilijk om iemand voor zich te winnen. De Aap weet je te verleiden en te vermaken, en doet leuke dingen met je, maar voor je het in de gaten hebt is-ie weer verdwenen. Maar als de partner hetzelfde doet kan de Aap erg jaloers en boos worden.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Aap en Rat

ratHet gedrag van de Aap versterkt de eigenschappen van de Rat. De Rat heeft veel bewondering voor de scherpzinnige Aap, maar kan zich soms wel dood ergeren aan het niet zo sociale gedrag van de Aap en de vele streken die hij uithaalt. Toch kunnen deze twee het meestal goed samen vinden, de Aap laat de Rat niet de baas spelen en dat houdt de spanning er ook een beetje in.

 
Aap en Os

osDe Aap houdt van afwisseling en is wars van regels en regelmaat, dus je zou denken dat het niet anders kan dan botsen met de Os. Toch is het mogelijk dat deze twee een goede relatie hebben, want als de Os geduld kan opbrengen voor de behoeften van de vrolijke Aap, zal hij uiteindelijk merken dat de Aap zijn leven verrijkt. Maar in de meeste gevallen zal het gedrag van de Aap de Os juist nog koppiger maken dan hij van nature al is.

 
Aap en Tijger

tijgerOfschoon meestal niet van langere duur is dit wel een interessante combinatie. Zowel de Tijger als de Aap heeft een groot gevoel voor humor, maar de Aap kan de neiging hebben een beetje door te slaan waar de Tijger zich op den duur erg aan kan irriteren. Omdat de Aap van nature een bemoeial is zal dit de Tijger ook al snel gaan ergeren. De kans op een machtsstrijd binnen deze relatie is groot, want allebei mogen ze graag de baas spelen.

 
Aap en Konijn

konijnDe Aap en het Konijn zijn elkaars tegenpolen, maar ze zouden elkaar goed kunnen aanvullen. De vrolijke Aap kan het Konijn altijd weer in een goed humeur brengen, en het rustige Konijn weet de Aap tot bedaren te krijgen. Uiteraard zullen er ook wel irritaties ontstaan, maar over het algemeen zal het Konijn het wel aardig met de Aap kunnen vinden.

 
Aap en Draak

draakDe Aap en de Draak zijn allebei nogal rusteloos en actief. Ze kunnen veel plezier hebben samen en elkaar goed aanvoelen. De Draak kan zich wel wat bazig opstellen binnen de relatie, maar de Aap trekt zich daar niets van aan, die gaat gewoon zijn eigen gang. Diep van binnen bewondert de Draak het gedrag van de Aap en zal het dan ook meestal wel accepteren.

 
Aap en Slang

slangDe Aap staat nooit met z`n mond vol tanden, altijd actief, druk en levendig, maar de Slang doorziet de "leugentjes om bestwil" van de aap gelijk. Toch vindt de Slang de Aap aantrekkelijk, juist omdat hij zoveel praat en dan toch in feite niets wezenlijks over zichzelf meedeelt. Zo blijft de Aap de Slang prikkelen. En omdat de Aap zo nieuwsgierig is en de Slang niet kan doorgronden, raakt ook de Aap niet snel verveeld in deze relatie.

 
Aap en Paard

paardZowel de Aap als het Paard zijn zeer gesteld op vrijheid, dus wat dat betreft voelen ze elkaar goed aan. Ze zullen elkaar die ruimte ook gunnen, maar de Aap is waarschijnlijk een beetje te oneerlijk voor het directe Paard. Het Paard zegt ronduit waar iets op staat, maar de Aap is geneigd confrontaties uit de weg te gaan, en kan daar ook slinkse tactiekjes bij gebruiken.

 
Aap en Geit

geitDe rusteloze Aap heeft een broertje dood aan sleur en past wat dat betreft dan ook goed bij de artistieke en soms wat exentrieke Geit. De Geit kan het gevoel voor humor van de Aap waarderen en de Aap laat zich graag verwennen door de zorgzame Geit. Ze zijn allebei niet 100% trouw aan de ander waardoor er weleens wat jaloerse uitbarstingen plaats kunnen vinden.

 
Aap en Aap

aapTwee Apen passen prima bij elkaar, hetzelfde gevoel voor humor, dezelfde interesses en allebei onafhankelijk en met veel behoefte aan vrijheid. In deze relatie hebben de partners geen kans zich te vervelen, samen leiden ze een actief sociaal bestaan en gunnen elkaar voldoende vrijheid. Toch kunnen ze soms heel erg ruzie maken, omdat ze allebei van nature toch wat jaloers zijn, niet altijd even eerlijk en allebei erg eigenwijs.

 
Aap en Haan

haanDe Haan is een dominerende Pietje Precies en dit zal niet best samengaan met de spontane en onafhankelijke Aap. Die laat zich absoluut niet commanderen, en de Haan wordt helemaal kriegel van de rusteloze Aap met het impulsieve gedrag. De Haan zal misschien nog wel energie en moeite in deze relatie willen steken, maar de Aap houdt het zeer waarschijnlijk al snel voor gezien.

 
Aap en Hond

hondDe zorgzame Hond heeft de Aap veel gezelligheid te bieden, en de Aap voelt zich dan ook heel prettig bij de Hond. Ook de loyaliteit en de trouw van de Hond zijn zaken die de Aap erg waardeert. De Aap is goed in staat de wat sombere Hond op te vrolijken en samen kunnen ze veel plezier scheppen en aangename momenten beleven. De Hond is meer op rust gesteld dan de Aap maar kan de Aap de benodigde vrijheid wel geven.

 
Aap en Varken

varkenHet Varken houdt erg van gezelligheid en de Aap met zijn vrolijke en vriendelijke aard weet deze eigenschap van het Varken nog te versterken. De Aap vindt rust in het gezellige onderkomen van het behulpzame en sociale Varken. Deze twee hebben altijd een gespreksonderwerp, en de Aap vertrouwt het Varken zodanig dat deze hem ook van advies mag dienen.

Tekst © Nathalie Kriek

 
 
 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Chinese Tarot

Dit prach­tige tarot deck heeft tradi­tionele Chinese afbeel­dingen in vibre­rende kleu­ren, gemaakt door Jui Guoliang.

Lees meer...