Algemeen

konijnHet Konijn is rechtschapen, intuïtief, gevoelsmatig en voorzichtig. Hij is intelligent en goedgemanierd en houdt van een rustig en vredig bestaan, en vermijdt daarom ook graag confrontaties, maar kan soms toch wel gek doen.

Een Konijn heeft een brede interesse, is eigenlijk zéér nieuwsgierig, en heeft een uitstekend geheugen -een soort wandelende encyclopedie- en kan goed genieten.

Konijnen houden van een goed gesprek, maar geven zichzelf niet snel bloot. Ze zijn discreet, tactvol en gevoelig, en ze kunnen niet goed tegen kritiek.

Maar vooral is een Konijn nogal onvoorspelbaar waardoor anderen soms helemaal niet weten waar ze aan toe zijn. Door deze onvoorspelbaarheid kun je van een Konijn niet echt betrouwbaarheid verwachten, niet omdat ze niet willen -ze kunnen erg hun best doen- maar omdat ze het eenvoudigweg niet kunnen.

Als kind wordt het Konijn vaak verkeerd begrepen. Het is een verlegen kind en meestal wel gehoorzaam. Hij vindt het leuk op school en is leergierig, tenminste, als het geen last heeft van irreële angsten en nachtmerries. Soms zijn het de kinderen die op school worden gepest. Als ouder kan een Konijn een rare zijn: eindeloos geduld met kinderen maar niet tegen rommel kunnen..

De vijf typen

  • Water: een integer Konijn, het water-Konijn. Goed gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid.
  • Hout: dit type is vaak schrijver en heeft veel fantasie en gevoel voor schoonheid.
  • Vuur: het vuur-Konijn is niet zo filosofisch ingesteld als de andere Konijnen. Functioneert goed in een publieke functie.
  • Aarde: dit type houdt veel van cultuur en het sociale leven, van feestjes en uitgaan. Beetje vergeetachtig en soms wat vaag.
  • Metaal: serieus, hardwerkend en scherpzinnig. Groot moreel besef, soms op het fanatieke af.


Werk

Elk werk waarbij het Konijn zich op problemen kan concentreren om ze op te lossen. Precieze en accurate manier van werken. Banen bijv: chemicus, wetenschapper, dokter, psychiater, ontwerper, natuurkundige, musicus, leraar.

Liefde

Het Konijn houdt van romantiek en van teder vrijen. Attente, aardige maar een beetje fantasieloze minnaars die het liefst van al een beetje knuffelen en praten in bed. Konijnen houden van privacy en staan niet te springen om een huwelijk, ze zijn heel kieskeurig. Het kan goed klikken met de Rat, de Os en de Slang, maar het wordt waarschijnlijk nooit wat met de Tijger, de Haan en het Varken.Smaak

Subtiel en scherpzinnig.

Kleuren

Wit, bleekgroen en grijs.

Sport

Zwemmen en golfen.

Vrije tijd

Naar muziek luisteren, uit eten, zeilen.

Hobby's

Lezen, koken, rommelen in huis.

Vakantie

Bergtochten, alleen rondtrekken.

Vriendschap

Het Konijn vind de beste maatjes in de Geit, kan goed opschieten met de Rat en de Os, maar kan slecht overweg met de Haan.

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...