Elke maand een nieuwe astrologische prognose van Sandra

september 2023

KRISTALHELDER LICHT

Met uiterste precisie nemen de Zon en een diversiteit aan andere planeten je deze maand mee richting een innerlijke reis. Op de planeten Venus en Mars na, nemen alle overige planeten je namelijk mee in een retrograde – naar binnen gekeerde - beweging. De constellaties die nu ontstaan kunnen je, tot en met de eerste week van oktober, behoorlijk terugwerpen op jezelf, als je hier niet voldoende op natuurlijke wijze in meebeweegt. Zij bieden je vanuit hun verhoogde trillingen juist alles binnen handbereik om op reis te gaan naar jezelf.

De levenskracht van de Zon wordt tot en met 22 september gekleurd door het heilige gesternte Maagd. Dit is het sterrenbeeld wat orde op zaken stelt en je uitnodigt om je in je dagelijkse leven en werk bezig te houden met de praktische en realistische kanten van het leven. Niet voor niets start ieder jaar tijdens de bewegingen van de Zon door de ijverige Maagd voor de meesten van ons, het nieuwe schooljaar en komt er langzamerhand een einde aan de speelsheid en vrije tijd van haar voorganger Leeuw.

Heb je dus weer werk te verzetten en wordt er aardig wat van je verlangt op het gebied van presteren, dan lijkt het juiste moment aangebroken. Echter, ligt hier dit keer een serene en stille missie onder verborgen. Maagd is namelijk onlosmakelijk verbonden met het fluweelzachte en naar eenheid hunkerende teken Vissen. Dit is een verbinding waar niet altijd bij stilgestaan wordt.

De bijna magische uitwisseling die tussen beiden plaats vindt, verleidt je maar al te graag om een ode aan jezelf te brengen. Er wordt je gelegenheid in overvloed geboden om je intuitie in je hart te sluiten en met haar het eeuwige bondgenootschap hier op Aarde opnieuw te verzegelen. Wat is er mooier dan werkelijk te leren vertrouwen op die stem van je hart, te voelen dat het okay is of juist te ervaren dat er ergens iets niet klopt.

De onlosmakelijke verbinding tussen de zuiverheid van de heilige Maagd en haar goddelijke Vissen, vormen de ultieme mix via de elementen aarde en water. Het is deze complementaire voeding, die hard nodig is om de Aarde en al haar bewoners te ondersteunen, de vensters schoon te boenen zodat opnieuw weer helder inzicht en overzicht kan ontstaan. Het is de diepe spirituele betekenis van Maagd die dit kan en tot in alle uithoeken van het Universum zelfs de naden en kieren voorziet van helder, nieuw en wit Licht.

Omdat je jezelf momenteel tot en met 15 september in een omgekeerde – retrograde – Mercurius beweging bevindt, zijn de momenten aangebroken om achterstanden weg te werken. Oude contacten passeren je levensrevue. Misschien leuk of misschien nu minder leuk. Raak je verzeild in dit laatste, reken dan definitief af met datgene of diegenen waarvan je ziel vindt dat je toch nog te veel aandacht hebt laten liggen. Trek je regelmatig terug in de zegeningen van de stilte en doe je meditaties, Tai Chi, of Yogaoefeningen. Dit alles brengt rust in je body – mind – soul.

De liefdevolle en momenteel krachtige Venus in Leeuw, komt op 4 september vanuit haar stationair zijn weer langzaam in beweging. Er komt een einde aan de liefdestest voor jezelf en je geliefde(n). Die dag draagt deze kleine geluksbrenger haar stokje over aan de grote geluksbrenger, Jupiter in Stier. Vanaf dat moment word je er stevig aan herinnert of je er voldoende aan toe komt om werkelijk te genieten van het leven. Het oergeduld van Stier stuurt je kosmologisch naar een regelmatige slow motion. De roep van moeder Natuur helpt je om op jouw wijze die bijdrage te leveren, die nu zo belangrijk is om het op onze planeet weer groener te laten worden. Deze vreedzame energieboodschap van Jupiter brengt je mindfulness.

Het zal je daarentegen absoluut niet ontgaan dat vreemde situaties in de buitenwereld, steeds vreemder en harder worden. Alsof er een soort duisternis neerdaalt, waarin jij het licht mag vertegenwoordigen. De planetaire constellaties vertonen vanaf deze maand grote verschillen in de Yin en Yang of het donker en het licht.

Besef dan dat ook jij functioneert als een poort en kristal van die collectieve ziel. Focus je op jezelf en wees je bewust dat in jou en om je heen altijd het licht aanwezig is.

Ik wens je een maand vol kracht en zachtheid.

Sandra

Tekst © Sandra Jansen van Galen

 


Trainingen- Workshops en Opleidingen

Altijd al graag astrologie willen leren?

Kijk eens bij Instituut Sandra, wie weet zit er wel een workshop of training voor je bij.

Ook van Sandra op onze tarotafdeling:

De gratis Symbolon dagkaart

 

 Volg ons op Facebook